Nieuwsoverzicht

Gehavend Prins Bernhard strijdend ten onder

21 februari 2022

832x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard ontving zaterdag in eigen huis SEH uit Heerde en probeerde zich te revancheren na het debacle van vorige week tegen VEVO. De ploeg had te kampen met een flink aantal afwezigen en miste de complete as van het elftal. Het was dan ook behoorlijk puzzelen en sleutelen voor de staf om een sterk team binnen de lijnen te brengen. Prins Bernhard bleef in de 1e helft knap overeind, maar zagen SEH na rust er toch met de overwinning vandoor gaan.

De Uddelnaren begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en lieten SEH het spel maken. Na een klein kwartier spelen groeide het vertrouwen en kregen de Uddelnaren meer grip op de Heerdenaren. SEH claimde vlak daarna een strafschop vanwege een vermeende handsbal (wel of geen uitgestoken hand) in het strafschopgebied van de Uddelse ploeg.

Het centrale verdedigingsduo Reinier Schouten en Gerrit Vries wisten veel aanvallen van de Heerdenaren af te stoppen en Evert van Ginkel, die Sytse Bronkhorst verving, hield zijn doel schoon met een aantal goede reddingen. Onder andere een inzet van Dion van Velsen werd knap uit de winkelhaak getikt.

Prins Bernhard kwam in de 28ste minuut op een 1-0 voorsprong. De mee opgekomen linkervleugelverdediger Jari van den Hoek zag zijn verdwaalde voorzet tot ieders verbazing achter doelman Ties van Leeuwen verdwijnen, geholpen door de naweeën van Eunice, die daarbij een grote rol speelde. Nog voor de theepauze scoorde SEH de gelijkmaker. Na een vlotte aanval over de linkerflank belandde de bal voor de voeten van Hein Dezein, die met droge schuiver in de verre hoek doelman Evert van Ginkel het nakijken gaf.

Na de rust probeerde SEH direct weer het initiatief te nemen en dachten op voorsprong te komen. Evert van Ginkel, die de zoveelste doelpoging wist te keren, werd in de rebound ingeschoten door Sven Veldhuis, maar deed dit in buitenspelpositie. SEH bleef aandringen en kwam in de 67steminuut op een 1-2 voorsprong door Dion van Velsen, die de voorzet van Sven Veldhuis binnentikte. Een domper voor deUddelse ploeg, die dapper stand wisten te houden.

Toch toonden zij voor de zoveelste keer deze middag karakter en begonnen er weer in te geloven. In de 76ste minuut werd een lange bal richting Dick van Rhee verkeerd beoordeeld door de verdediging van de Heerdenaren. Van Rhee kreeg vervolgens de vrije doortocht richting vijandelijk doel en werd ternauwernood afgestopt door aanvoerder Michiel de Gooijer, die binnen het strafschopgebied aan de noodrem trok en van geluk mocht spreken dat de bal niet op de stip werd gelegd.

Dit was dan ook meteen het kantelpunt van de wedstrijd ondanks dat SEH het betere van het spel had. Niet veel later schoot RowinMoerenhout zijn ploeg in veilige haven. Zijn vrije trap, dat misschien wel het hoogtepunt was van de middag, ging er op een fraaie wijze in. Jochem Tellegen bracht namens SEH uiteindelijk de 1-4 eindstand op het scorebord.

Wederom geen punten voor de oranjehemden, maar het mag toch trots zijn op de geleverde strijd. Volgende week staat de derby uit tegen Vierhouten ’82 op de rol. Of het weer met zoveel invallers moet spelen zal in de komende week blijken. De wedstrijd op sportpark “De Horsterhoek” begint om 15:00 uur en staat onder leiding van arbiter Richard Vinke.