Menu
Nieuwsoverzicht

“Geef inwoners van Uddel hun strandje terug”

16 april 2018

1

UDDEL    –    In de Stentor van maandag 16 april staat een artikel over het Uddelermeer, waarin een intervieuw met Erik Kroon, eigenaar van SOS events en Egbert Jan van Bel, voorzitter van de Ondernemersvereniging Uddel.

Wat als de inwoners van Uddel besluiten om gewoon een duik te nemen in het Uddelermeer? Een ludieke oproep met een serieuze ondertoon van Erik Kroon, directeur van recreatiebedrijf SOS Events.

,,Ga als dorp gewoon lekker zwemmen en kijk wat er gebeurt”, zegt Erik Kroon, eigenaar van recreatiebedrijf SOS Events, op steenworp afstand van het meer. ,,Zoals velen weten is het mijn droom om van het Uddelermeer weer een zwemlocatie te maken. De trieste waarheid is dat er eigenlijk nog altijd gewoon gezwommen kan worden. Wij hebben ons met z’n allen laten wegjagen door het verbodsbord met het magische woord ‘blauwalgen’. ” Op momenten dat de bacterie in het water zit, moet je gewoon niet gaan zwemmen. Simpel. ,,Geef de inwoners van Uddel hun strandje terug.”

Ook Ondernemersvereniging Uddel (OVU) ziet graag dat het Uddelermeer weer een zwemlocatie wordt, zegt voorzitter Egbert Jan van Bel. Maar anders dan Kroon vindt de OVU burgerlijke ongehoorzaamheid weer net iets te ver gaan. ,,Als er niet in het meer mag worden gezwommen, dan moet je dat niet doen. Ongeacht of het nou kan of niet.”

Als OVU zouden wij daar ook een rol in kunnen spelen. Wellicht dat we een bijdrage kunnen leveren aan de aanleg van een strandje of het inhuren van toezichthouders.”

Lees het hele artikel:  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX