Menu
Nieuwsoverzicht

Gedizo uit Uddel wint Zonnedak-Award

11 maart 2020

316x gelezen

UDDEL – Verpakkingsbedrijf Gedizo uit Uddel kreeg woensdag de Zonnedak-Award uitgereikt van wethouder Maarten van Vierssen. Met ruim 600 panelen investeerde het bedrijf in 2019 flink in zonne-energie.

De jury is onder de indruk van de motivatie om het hele bedrijf te verduurzamen en de vanzelfsprekendheid dat er panelen op het dak geplaatst worden. “Gedizo laat zien dat niet alleen op de bekende industrieterreinen in Apeldoorn, maar ook in de dorpen ondernemers volop stappen zetten om hun bedrijf te verduurzamen. De eigenaren dragen dit ook uit en zijn hiermee een inspiratie voor andere bedrijven.” aldus de jury. Gedizo gaat het aantal zonnepanelen nog verder uitbreiden, nu de subsidie voor nog eens ruim 600 panelen is toegekend.

De totale in Apeldoorn opgewekte zonnestroom van zonnedaken en zonneparken benadert inmiddels circa 43 Mega Watt Piek. Genoeg om circa 11000 huishoudens 1 jaar lang van stroom te voorzien. Zowel zonnedaken als zonneparken dragen hieraan bij. Beide zijn nodig om op termijn energieneutraal te worden en op beide terreinen gebeurt momenteel veel.

In 2019 kwamen er naar schatting 26.000 zonnepanelen op Apeldoornse daken bij. Vooral bedrijfsdaken zijn met hun grote oppervlakten vaak zeer geschikt voor zonnepanelen. De Taskforce Zonne-energie van de gemeente kan bedrijven gratis adviseren over de mogelijkheden.
Om de ontwikkeling van grootschalige zonnedaken nog meer te stimuleren organiseert de Taskforce Zonne-energie samen met energie-coöperatie deA jaarlijks de Zonnedak-Award.

 

Inloopbijeenkomsten nieuwe zonnepark initiatieven
In maart en april zijn er inloopbijeenkomsten over de nieuwe zonnepark-initiatieven in Apeldoorn, waarbij iedereen welkom is. Direct omwonenden ontvangen een persoonlijke uitnodiging.
De ontwikkelaars van deze plannen organiseren zelf deze avonden. Ambtenaren van de gemeente zijn bij meerdere bijeenkomsten als toehoorder aanwezig en om vragen te beantwoorden over de rol van de gemeente.

Sommige initiatiefnemers kiezen ervoor om in deze fase alleen keukentafelgesprekken te voeren
Een actueel overzicht van de locaties en data van de bijeenkomsten is te vinden op www.apeldoorn.nl/zonneparken

Meer weten?
Meer informatie over zonneparken en het beleid van de gemeente vindt u op www.apeldoorn.nl/zonneparken
Geïnteresseerd in zon op uw bedrijfsdak? Kijk op ovij.nl/zon of neem contact op met de Taskforce Zonne-energie via zon@ovij.nl
Particuliere woningeigenaren en VvE’s kunnen terecht bij Energiek Apeldoorn, het gemeentelijke energieloket voor particulieren.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn / Foto: Gedizo

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX