Menu
Nieuwsoverzicht

Fotoserie: Uddel Samen verdiept zich in het boerenleven

9 juli 2022

1161x gelezen
19

UDDEL – Vanaf april t/m juni waren we bezig rondom het beroep “boer”. Wie had kunnen denken dat dat zo actueel was?

We hielden ons niet bezig met stikstof of boerenprotesten maar zagen vooral de mooie kanten van het boerenleven. De gemoedelijkheid, gezelligheid en het pasgeboren leven.

Boer Lammert Hendriksen hield voor ons een presentatie over het boerenleven.

In de zaal stond een bak met kuikentjes onder een warmtelamp en in de wei voor het pand werden lammetjes geboren en schapen geschoren. Ter ere van de geboorte van de lammetjes trakteerde “boer” Willem ons op een mooie slagroomtaart.

Verder zijn we begonnen met een moestuin op hoogte. Dit willen we volgend jaar uit gaan breiden. Als er nog een vrijwilliger is die ons zou willen helpen bij het opzetten van een  moestuin : welkom

Ook gingen we op bezoek op de boerderij van Erik en Corine van Essen, waar Erik ons vertelde over zijn brandrode runderen.

We kregen hondjes op bezoek en werkten met stro en kippengaas.

We deden boerenbingo en aten boerenpatat. Schoolkinderen maakten samen met ons boerengroentesoep en stagiaires hielpen met het maken van cupcakes met dierenkopjes.

Kortom, een gezellige tijd waarin jong en oud samen bezig was om het onze bezoekers naar de zin te maken.

We willen ook alle dorpsgenoten bedanken die hier zo spontaan aan mee helpen, heel fijn!

Team dagbesteding Uddel Samen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX