Menu
Nieuwsoverzicht

Foto’s: Truckfestijn weer groot succes

5 oktober 2019

107

UDDEL  –  Zaterdag 5 oktober 2019 was een dag waar al dagen, misschien zelfs weken, naar is uitgekeken. Door onze gehandicapte medemens, ouders en begeleiders, de chauffeurs en natuurlijk de organisatie. De organisatie die er al maanden mee bezig is om deze dag, het truckfestijn voor gehandicapten in Uddel, tot een prachtige dag te maken. En dat is ze ook dit jaar weer gelukt.

Er waren 109 trucks met de chauffeurs die in Uddel op het terrein van HBT bij elkaar kwamen om ‘hun’ passagiers een geweldige dag te bezorgen. Zo rond half twaalf zette de stoet zich in beweging onder escorte van motoragenten en ging de tocht over de Veluwe. Het prachtige weer zorgde er ook voor dat er veel mensen langs de route stonden en vrolijk zwaaiden naar de voorbij trekkende trucks. Dit tot groot plezier van de gehandicapten die net zo enthousiast terug zwaaiden. Aan het eind van de tocht is de vaste gewoonte vanuit Uddel de rotonde bij het Uddelermeer helemaal rond te rijden en dan terug naar waar ze ’s morgens waren gestart, het terrein bij HBT.

Is het ook een vaste gewoonte dat bij terugkomst er een muziekkorps aanwezig is om ze met vrolijke noten te verwelkomen. Dit jaar was het stil, nou ja, al die claxons zorgden ook voor het nodige volume. De Elspeetse Fanfare zou aanwezig zijn dit jaar, maar doordat ze niet op tijd terug waren van een concours, moesten ze tot hun grote spijt verstek laten gaan. Dus geen muziek, maar wel de traditionele gehaktbal die met smaak verorbert werd.

Volgend jaar, 2020, hoopt men het voor de 25e keer te organiseren.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX