Menu
Nieuwsoverzicht

Foto’s: sinterklaasfeest in Uddel weer groot succes

7 december 2019

53

UDDEL – Op zaterdagmiddag 30 november was het weer zover! Sinterklaas en zijn pieten zouden weer naar Uddel komen. Om 12.45 speelde de muziekvereniging Juliana al gezellige sinterklaasliedjes.  Alle kinderen waren om 13.00 bij het Blanke Schot om Sinterklaas te verwelkomen.

Maar Sinterklaas was niet aanwezig. Hoofdpiet belde hem op en hij vertelde dat hij was opgepakt door de politie. Hij was met zijn paard door rood gereden en had ook nog geen paardenrijbewijs bij zich. Gelukkig was onze wijkagent Esther zo vriendelijk om hem los te laten zodat het feest in Uddel toch door kon gaan.

Met een rode cabrio ging hij met al zijn pieten door het dorp om een rondgang te maken, samen met Juliana, alle kinderen en ouders. Bij de Wilhelminahof heeft Sinterklaas een praatje gemaakt met de ouderen en bewoners van Philadelphia. Eenmaal aangekomen bij het Blanke Schot kon het feest beginnen.

Sinterklaas moest even uitrusten terwijl alle pieten een dansje oefenden met de kinderen. Nadat Sinterklaas was uitgerust en hoofdpiet ook, zongen alle kinderen Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. De stoel stond al klaar op het podium. Hier kon hij rustig gaan zitten om het grote boek door te lezen en alle kinderen een cadeautje te geven. Tussendoor werden er nog vrolijke liedjes gedanst samen met alle pieten. Bij de uitgang kreeg elk kind nog een zakje met wat lekkers. Het was een fantastisch leuk feest en tot volgend jaar Sinterklaas!

 

Foto’s: Leanne Schouten / Tekst: Rianne Kroneman

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX