Menu
Nieuwsoverzicht

Foto’s: prachtige bloeiende heide

23 augustus 2019

5

UDDEL – ‘Op de grote stille heide’, wie heeft het vroeger niet geleerd. Wie deze dagen denkt de stilte van de heide op te zoeken komt op het verkeerde tijdstip.

Als je alleen al de heide op de Vosselt bezoekt, van ’t Hof over de grintweg loopt of fietst richting de Aardhuisweg: je bent deze dagen lang niet alleen op die ‘grote stille heide’.

Dat de heide onverwachts zo mooi in bloei staat, een prachtige paarse zee, zorgt ervoor dat veel toeristen komen kijken. Maar ook mensen uit de omgeving genieten ervan. Velen zetten de auto stil of stappen van de fiets op de Vosselt om de paarse zee vast te leggen op de foto.

‘Hoe schoon is mijn heide’ en ‘hoe rijk is mijn heide’ zingt de herder in het bekende lied. Het zou in deze tijd zo maar gezongen kunnen worden door de imkers. Zij zullen net zo verrast zijn met die prachtig bloeiende heide. Het zorgt voor een mooie opbrengst aan heidehoning.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX