Menu
Nieuwsoverzicht

Feestelijk moment voor Kroonheim

15 februari 2019

UDDEL – De start van de nieuwbouw op Kroonheim wordt gevierd onder het toeziend oog van bewoners, ouders/wettelijk vertegenwoordigers en medewerkers van Kroonheim. Het voormalige dagactiviteitencentrum is gesloopt en samen met Gert-Jan Bulsink, Wim Henk Koelewijn en Herman Huisjes, een drietal bewoners van Kroonheim, voeren de werknemers van Aannemersbedrijf Hardeman uit Lunteren de eerste graafwerkzaamheden uit. Een feestelijk moment voor Kroonheim in Uddel, een locatie van Stichting Zorg Adullam. De voormalige gebouwen waren dusdanig verouderd dat vervanging nodig is.  Op het huidige terrein wordt een nieuw woongebouw en een nieuw dagactiviteitencentrum gerealiseerd. In januari was de sloop begonnen en vanaf heden wordt gestart met de bouw van het nieuwe woongedeelte. In dit gebouw is plaats voor 6 woongroepen, waaronder één logeergroep waar plaats zal zijn voor acht logees. Naar verwachting wordt het woongebouw begin 2020 in gebruik genomen. Deze nieuwbouw wordt zo ingericht dat het beter aansluit bij de behoeften van nieuwe en huidige cliënten, om hen zoveel mogelijk het ‘gewone leven’ te laten ervaren.

Wanneer deze bouw is afgerond zal op de plek van het oude woongebouw het nieuwe dagactiviteitencentrum worden gebouwd. Dit dagactiviteitencentrum bestaat uit 4 activiteitengroepen, een werkplaats en een winkeltje. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een tijdelijk dagactiviteitencentrum welke voor de zomervakantie al geplaatst is. Dit hele project is in samenwerking met A&E Architecten uit Bunnik voor het ontwerp en Born Architecten uit Sommelsdijk voor de uitvoering. Naar verwachting wordt het dagactiviteitencentrum begin 2021 in gebruik genomen.

Stichting Zorg Adullam Adullam is een groeiende identiteitsgeboden organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De Bijbel, samen met de Drie Formulieren van Enigheid, stempelt die identiteit en is het richtsnoer voor haar normen en waarden. Adullam verleent binnen 16 zorglocaties zorg aan ruim 445 zorgvragers. Meer dan 500 medewerkers bieden in de diverse dagactiviteitencentra, woonvoorzieningen, logeerhuizen en instellingen voor intensieve 24-uurszorg begeleiding, verzorging, behandeling en verpleging. Meer informatie vindt u op www.adullamzorg.nl.

Noot voor de redactie  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centraal bureau van Adullam. U kunt contact opnemen met Jan van Velthuizen via jvanvelthuizen@adullamzorg.nl of via 088 238 5506. Voor meer informatie over de organisatie kijkt u op www.adullamzorg.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX