Menu
Nieuwsoverzicht

“Fantastisch voor de jeugd om bijen te houden”

9 juli 2016

50

UDDEL    –   De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel heeft zaterdag 9 juli haar jaarlijkse bijemarkt gehouden bij Het Blanke Schot. De aanvoer van bijen was niet groot. Het mooie weer bracht veel mensen er toe om de markt te bezoeken en om te kijken en te kopen wat er op de diverse kramen aanwezig was. De visboer deed goede zaken, de paling werd ter plekke gerookt. Volgens visboer de Graaf kwam de paling niet uit het Uddelermeer maar bij Ierland vandaan, en was voor € 25,00 per pond dan ook van topkwaliteit. Ook de 10 meter lange sjoelbak was weer aanwezig, waar jong en oud een poging waagde om zo’n hoog mogelijk aantal punten te behalen.

De officiële opening van de bijenmarkt werd vericht door dr. J. Bouwhuis. De heer Bouwhuis was de eerste voorzitter van De Vierkante Korf, hij is ook oud-leraar van de mavo, de Koningin Julianaschool in Uddel. De huidige voorzitter van De Vierkante Korf, Henk Kok, was dan ook zeer verheugd dat dhr. Bouwhuis de opening van de bijenmarkt wilde doen. “Ik ben blij nog weer eens een keer in Uddel te mogen zijn”, zei de heer Bouwhuis. Hij was dan ook zeer vereerd dat hij de officiële mocht doen. In zijn openingstoepsraak riep hij dan ook de jeugd op op lid te worden van de bijenvereniging. “Het is fantastisch voor de jeugd om bijen te houden”, zei hij. Bij de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf worden nieuwe leden met open armen ontvangen.

Na de opening was er de prijsuitreiking van de keuringen van de bijenvolken. Deze prijzen werden ook uitgereikt door dr. J. Bouwhuis.

Kasten:

1e prijs: H. Kok  – Uddel  – wisselbeker

2e prijs: B. Hop  – Uddel

3e prijs: B. Hop  – Uddel

Korven:

1e prijs: D. Ludwig  – Hoenderloo – wisselbeker

2e prijs: B. Hop – Uddel

3e prijs: B. Hop – Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX