Menu
Nieuwsoverzicht

Fantastisch schaapscheerdersfeest

31 mei 2014

177x gelezen
148

UDDEL    –   Het schaapscheerdersfeest dat zaterdag 31 mei op de hunnenschans aan de oever van het Uddelermeer werd gehouden was een fantastische happening. Het was fantastiche wat de betreft de omgeving, de historische hunnenschans met het Uddelermeer, maar ook wat betreft het weer, het kon niet mooier. En natuurlijk de sfeer die er de hele dag aanwezig was.

De schapen vertrokken ’s morgens vanaf de Aardhuisweg door de zandsteeg, over ’t Hof naar de hunnenschans waar ze uit hun winterjas werden geholpen door de scheerders. De officiële opening werd verricht door burgemeester Berends die na een korte toespraak het eerste schaap mocht scheren, wat het schaap zich gewillig liet gebeuren. De burgemeester was verbaasd in wat voor een prachtige omgeving het schaapscheerdersfeest plaatsvond.

Duizenden mensen kwamen zaterdag naar de hunnenschans en genoten van het programma dat door de dag heen te zien en te horen was.

Onderaan de hunnenschans bij het Uddelermeer stond een soort van heli waarin brand was uitgebroken en de Uddelse brandweer en die van Hoog Soeren moesten uitrukken om de brand te blussen en konden de inzittenden op tijd redden. Zij kwamen zaterdag twee keer in actie.

Ook de toneelgroep Plankenkoorts uit Uddel trad twee keer op, in het dialect. Er werd een veiling gehouden want de woning van een arme vrouw die haar schulden niet meer kon betalen werd verkocht. Aan het eind kwam alles toch nog goed, want als de nood het hoogst is de redding vaak nabij, haar broer kocht de woning en zij kon blijven wonen.

Spectaculair is ook altijd de roofvogelshow. Het publiek, jong en oud, werd er op een leuke manier bij betrokken. Soms had één van de vogels geen zin en vloog ze een rondje of bleef wat langer in de boom zitten dan de bedoeling was.

Bi je betoetert zorgde voor een vrolijke noot wat de sfeer alleen maar verhoogde. En natuurlijk mogen de boerendansers op een schaapscheerderfeest niet ontbreken, zij gaven een prachtige show met volksdansen.

Meer muziek was er te zien te horen door een optreden van de Pipes en Drums City of Apeldoorn.

Uit Elspeet waren de Hullen overgekomen het Shantykoor De Meulenzangers. Zij zongen oude zeemansliederen, echte meezingers. Ze zongen zelfs het Uddelse Volkslied. Het koor bestaat nog niet zo lang, maar ze worden al vaak uitgenodigd om ergens te komen zingen.

De Oranjevereniging Uddel heeft een aantal jaren geleden de draad van het schaapscheerdersfeest weer opgepakt. Zij hebben nu samen met de verenigingen die aangesloten zijn bij het Sport en Cultureelcentrum van Het Blanke Schot en de vele vrijwilligers er voor gezorgd dat zaterdag 31 mei 2014 de duizenden bezoekers een prachtig programma te zien en te horen kregen. Chapeau!!!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX