Menu
Nieuwsoverzicht

Expositie Atelier De Paardenstal

14 september 2015

223x gelezen
2

UDDEL    –    Atelier De Paardenstal? Nooit van gehoord zegt u? Atelier De Paardenstal is de nieuwe expositieruimte van Stijntje Loedeman. Deze kunstenares woont aan de Veenkamp 30 in Uddel en daar heeft ze nu ook haar nieuwe atelier.

Stijntje Loedeman schildert sinds 1995. Haar oom, de Groningse kunstschilder Evert Dijkstra, heeft haar gestimuleerd om het penseel ter hand te nemen. Na haar onderwijsloopbaan kreeg Stijntje de gelegenheid te gaan schilderen. Haar drijfveer is vooral om de schoonheid van de natuur uit te beelden. Stijntje werkt met olieverf op paneel. Zij is ook lid van de Kunstkring Veluwe. Haar enthousiasme voor het schilderen heeft ze overgebracht op haar dochter Henrike. Die heeft zich meer toegelegd op het schilderen van portretten.

Het nieuwe atelier wil ze graag aan iedereen laten zien. Stijntje Loedeman heeft dan ook een aantal open dagen waar iedereen welkom is in de Paardenstal. Speciaal tijdens deze open dagen is er een exposite van haar schilderwerken, maar ook van die van haar dochter Henrike. Als extra zijn er ook bronzen beeld(jes) te zien van Bea Roozendaal. Zij is ook lid van de Kunstgroep Veluwe.

Deze open dagen zijn 30 september tot en met 3 oktober van 13.00 – 17.00 uur.

Leren schilderen

Atelier De Paardenstal is nu zo groot dat Stijntje Loedeman les wil gaan geven in schilderen. Bij voldoende deelname wil zij hiermee beginnen in oktober a.s.

In de herfstvakantie stelt zij haar atelier open voor een creatieve morgen of middag. Zij wil dan met de deelnemers gaan glasschilderen. Hieraan kan jong en oud meedoen. Zij vraagt een kleine vergoeding per deelnemer. Men moet zich wel vooraf aanmelden.

Wie meer informatie wil: dloedeman@kliksafe.nl

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX