Menu
Nieuwsoverzicht

Europese Verkiezingen: 6 juni

8 mei 2024

624x gelezen

UDDEL – Donderdag 6 juni kan er in Nederland gestemd worden voor de Europese Verkiezingen. De eerste stembiljetten zijn al bezorgd. Iedere EU-burger van 18 jaar en ouder mag stemmen. Als je zelf niet kan stemmen, kan je iemand volmacht geven om in jouw plaats te stemmen.

In 2024 kiest Nederland 31 Europarlementariƫrs. Dit zijn er 5 meer dan bij de Europese verkiezingen van 2019. Dit komt door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en doordat de Nederlandse bevolking is gegroeid.

In Nederland breng je een voorkeursstem uit. Hiermee kies je voor een kandidaat van een bepaalde politieke partij. Kandidaten die de meeste voorkeursstemmen ontvangen, hebben de grootste kans om verkozen te worden.

In Uddel kan 6 juni op twee locaties gestemd worden: Dorpshuis Het Blanke Schot en Prins Willem-Alexanderschool, van 7:30 tot 21:00 uur.

Ga jij stemmen?

Stelling

6 juni Europese Verkiezingen; Ga jij stemmen?

Laden ... Laden …

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX