Menu
Nieuwsoverzicht

Esther Leewis stopt als fysiotherapeut

1 december 2023

1004x gelezen

UDDEL – Na 37 1/2 jaar werkzaam te zijn geweest, waarvan 22 ½ jaar als praktijkeigenaar, neemt
Esther Leewis afscheid als fysiotherapeut.

Esther is begonnen in Garderen als fysiotherapeut, waar ze op enig moment een praktijk kon overnemen (juni 1996), wat ze na wat nachten slapen uiteindelijk heeft gedaan. Het Groene Kruis gebouw in Garderen was haar 1e locatie en bleek niet de laatste. Door de komst van het Medisch Centrum in de Kruimelstaete werd haar gevraagd om daar haar praktijk te vervolgen. Hier gingen heel wat dagen aan denkwerk aan vooraf. Het bleef niet bij een paar dagen. Het werden er meer, want op welke wijze moest ze, samen met Jan Ravoet met zijn praktijk, invulling gaan geven aan de aangeboden ruimtes. Er is veel overleg geweest tussen Jan en Esther om te zoeken naar een passende oplossing. Uiteindelijk is er een oplossing gekomen in de vorm van het overnemen van de praktijk van Jan Ravoet.

In 2010 vestigde Fysiotherapie Garderen zich in het nieuwe complex. Beide partijen waren content met de oplossing en de focus ging richting verdere uitbreiding.
De praktijk groeide gestaag en met een aantal dagdelen in Stroe groeide de praktijk in de omgeving van Dr. Marian Wagner. Een zelfstandige praktijk in Stroe is er nooit gekomen het bleef een dependance. Jan werkte een aantal dagdelen in de Wilhelminahof in Uddel en zo ontstond het idee om een praktijk te starten in Uddel. Er bleek behoefte te zijn aan fitness en een fysiotherapiepraktijk in het dorp. De openbare lagere school stond al een poosje leeg en met de plannen ging het richting de gemeente. De gemeente zag een kans om op deze manier het ene maatschappelijke met het andere te verbinden, 2 partijen tevreden in dit geval. De komst naar Uddel bleef niet onopgemerkt en op enig moment stond fysiotherapie vriend Jeroen Hazes op de stoep met de vraag of er een mogelijkheid zou zijn om zijn
praktijk aan de Nachtegaalweg in het Kulturhuus van Elspeet over te nemen. Jeroen had een drukke praktijk in Apeldoorn en zag dat daar zijn focus lag. De goede contacten met o.a. dr. Polderman en dr. Fühler droegen eraan bij om hier instemmend op te antwoorden en zo was er wederom een plek toegevoegd. Tijd voor een naamsverandering, immers deze groei gaf een breder beeld. Met Fysiotherapie Midden Veluwe kon Esther verder en werd Simon van Wieren (echtgenoot) mede-eigenaar van de praktijken. Esther haar naam en faam (bescheiden, dus zelf zal ze dat niet zeggen) droeg eraan bij dat Dr. Johan Wilbrink in Voorthuizen met de vraag kwam of ze geen onderdeel zou willen worden in de praktijk aan de Gaffel in Voorthuizen. Na wederom wat wikken en wegen, want over 1 nacht ijs is Esther
nog nooit gegaan is hiermee ingestemd en zo kende de praktijk de werklocaties Garderen, Stroe, Uddel, Elspeet en Voorthuizen, het deed de naam van de praktijk alle eer aan zo midden op de Veluwe. In 2016 kon hier nog een 2e locatie in Voorthuizen (Avondrust) aan worden toegevoegd.

Esther vond het welletjes en gaf Simon duidelijk te kennen dat het nu wel voldoende was. Voor Simon was het voldoende toen hij de verbouw van de oude Plus in Elspeet had afgerond, een schitterende fysiopraktijk was er verschenen aan de Apeldoornseweg 25. In 2019 zat FysioHolland aan tafel, ze hadden interesse in de praktijken om zo hun positie als grootste praktijk in Nederland uit te breiden. Esther zat wederom in een zwaar denkproces en heeft uiteindelijk ingestemd met de verkoop aan FysioHolland, waar ze tot 30 november 2023 in dienst is geweest.
Er is een tijd van komen en er komt een tijd van gaan en deze spreuk is ook nu van
toepassing!

Esther gaat, zoals het heet, met pre pensioen en zal, tussen alle reizen door, in de toekomst waarschijnlijk als invaller nog weleens haar kennis en kunde aanbieden. Om niet direct in een zwart gat te vallen vertrekken Esther en Simon voor een mooie reis naar Vietnam-China-Laos en Thailand om daar tijdens het fietsen samen te wennen aan de nieuwe vrijheid.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX