Menu
Nieuwsoverzicht

Er wordt volop gezwommen in het Uddelermeer

3 juli 2018

10

UDDEL    –    Er wordt volop gezwommen in het Uddelermeer. Wie aan de rand van het Uddelermeer staat kan genieten van de jonge snoeken die er in grote getale rondzwemmen. Van hele kleintjes tot jonge snoeken die al wat ouder zijn.

Voor het opgroeien is de snoek afhankelijk van beschutting door vegetatie en de jacht is het meest succesvol in helder water, zodat de meeste snoek gezien wordt in het ruisvoorn/snoek-watertype, het heldere en welig begroeide Hollandse polderwater. Bij volwassen snoeken kunnen de vrouwtjes een lengte van 1,40 meter bereiken, terwijl de mannetjes niet groter worden dan ongeveer 85 cm.

De aanwezigheid van zoveel jonge snoeken laat zien dat het water in het Uddelermeer helder is en dus een plek waar deze roofvissen het goed doen.

Misschien maar goed dat er niet gezwommen wordt in het Uddelermeer, dan zou je niet kunnen genieten van al die jonge vissen langs de waterkant.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX