Menu
Nieuwsoverzicht

Enthousiaste deelnemers aan valcursus Uddelse ouderen

29 januari 2016

142x gelezen
23

UDDEL   –   Onder, zoals dat heet, bezielende leiding van Esther Leewis (fysiotherapeut en praktijkeigenaar van Fysiotherapie Middden Veluwe) zijn een 8 tal ouderen gestart met een valcursus.

De valcursus was opgezet in samenwerking met de Wilhelmina hof (Rita Hop). Rita had de aankondiging en uitleg gedaan en deelnemers enthousiast gemaakt, waarna het de beurt was aan Esther om in 6 lessen een ieder valproof te maken.

In 4 lessen zijn de theorie en een aantal herkenbare thuissituaties doorgenomen. Hoe sta ik op als ik ben gevallen, en wat als ik niet meer kan opstaan, heel erg aansprekende voorbeelden en prachtige oplossingen. De theorie deed sommige mensen de ogen openen, de gevaarlijke situaties welke er in huis zijn als je ouder en kwetsbaarder wordt. Niet alleen de theorie nam tijd in beslag maar ook de laatste 2 lessen in de oefenzaal aan de Uttilochweg. Esther had daar de handen vol, daarbij werd ze ondersteund door 2 medewerkers en een vrijwilliger van de Wilhelminahof. Met al deze extra handen werd de groep wegwijs gemaakt in de wereld van sterker worden en een betere conditie krijgen. De blosjes op de wangen gaven aan dat er intensief werd gesport. De dames, helaas geen heren (terwijl er ook veel mannen vallen!!), gingen na afloop helemaal tevreden naar huis. Een aantal gaf direct aan dat ze graag wilden gaan sporten onder begeleiding, wat uiteraard door Esther als positief werd ervaren. De praktijk zal in samenwerking met Rita een vervolg inzetten, waarbij er ook wordt gerekend op mannen, ze hoeven niet alleen op de knieƫn te vallen voor de dames, maar gewoon vallen rondom en in huis kan hen ook overkomen.

Voor meer informatie over MiddenVeluwe fysiotherapie:

http://www.fysiotherapie-middenveluwe.nl 

tekst en foto’s: MiddenVeluwe fysiotherapie

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX