Menu
Nieuwsoverzicht

Enorme zonnebloem straalt in voortuin Uddelse Enk

25 augustus 2021

1164x gelezen

UDDEL – De prachtige gele zonnebloem is momenteel op vele plekken in volle bloei te bewonderen. Aan de Uddelse Enk staat alleen wel een bijzonder grote. De zonnebloem in de voortuin van Lucie Hopman tikt 3,30 meter aan.

De zonnebloem is afgelopen mei in de tuin gezet, samen met 2 andere zonnebloemen. Voor Lucie Hopman was het nog even spannend of de drie zonnebloemen de regen, storm en hagel in mei zouden overleven, maar dat kwam toch goed.

Twee zonnebloemen sneuvelden later deze zomer alsnog. Eentje werd kaalgevreten door de rupsen en de andere knakte in de maand juli door felle regen en windvlagen.

De laatste overleefde weer en wind en bleef maar groeien. Inmiddels is de stam vrij dik en is er half augustus ook een prachtige bloem gegroeid. De zonnebloem moet nog wel even doorgroeien voor een nieuw wereldrecord: het huidige record is in handen van een Duitser. Die had een zonnebloem van maar liefst 9,17 meter.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX