Menu
Nieuwsoverzicht

Energiecoöperatie in Uddel

15 januari 2021

Graag brengen we u op de hoogte van het plan dat we binnen Uddel hebben opgepakt om meer grip te krijgen op de energietransitie en de start van een energiecoöperatie.

Een energiecoöperatie is een samenwerking van diverse personen en/of ondernemingen die gezamenlijk de verduurzaming en energietransitie vorm geven en gaan (be)sturen. We hebben met elkaar in Nederland en de rest van de wereld een opgave om van onze traditionele energiebronnen te gaan naar alternatieve energiebronnen. Daar is al veel over geschreven en gezegd en daar zal nog veel meer over komen.

Nu kun je dit ‘over je heen’ laten komen, maar je kan ook de ‘koe bij de horens vatten’ en zelf aan het roer gaan staan.
De besturen van Uddels Belang en Uddel Onderneemt denken na over het oprichten van een energiecoöperatie. We verwachten daarmee de energietransitie in Uddel e.o. vorm te kunnen geven naar eigen inzicht, vraag en aanbod in balans te brengen en de opbrengsten weer ten goede te laten komen aan onze burgers/woonomgeving.

Aangezien alles nog in een heel pril stadium is zoeken we mensen die denken hieraan een bijdrage te kunnen of willen leveren. Dit kan variëren van praktische hulp in ledenwerving tot financiële en juridische deskundigheid. Daarnaast worden ook technici en economen die verstand hebben van de energiemarkt van harte uitgenodigd zich te melden.

We komen graag met deze mensen in contact om een goede start te kunnen maken. Ons grote doel is een mooi, leefbaar en duurzaam Uddel waar we fijn kunnen wonen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Egbert Jan van Bel (vz Uddel Onderneemt) via bestuur@uddel.info of Frank van de Kolk (vz Uddels Belang) via voorzitter@uddelsbelang.nl

Namens Uddel Onderneemt en Uddels Belang.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX