Menu
Nieuwsoverzicht

Elvira Westerbroek op 19e plek nationale baton twirling

18 november 2019

UDDEL – Op zaterdag 16 november waren de voorrondes van de NBTA (National Baton Twirling Association). De Uddelse Elvira Westenbroek wist zich te plaatsen. Het afgelopen jaar deed ze bij de NBTA maar 2 wedstrijden en behaalde daar meteen de plaatsingspunten.

Uit heel Nederland kwamen de deelnemers naar Almere en zetten ze hun beste beentje voor. De beste 15 mochten door na het NK in december. Elvira had al vooraf in de gaten dat het in zo een grote klasse echt hard werken werd en dat ze het zeker niet cadeau zou krijgen.

“Ik ben al blij dat ik er sta, laat staan bij de eerste 15.” Als 10e kwam ze in haar klasse uit, de routine draaide ze dan ook perfect. Op een paar drops na was het een sterke routine. Trots kwam ze de vloer af. Haar coach, die haar paar keer per week traint, was dan ook meer dan trots.

De prijsuitreiking was laat op de dag. Elvira mag de 19e plek van Nederland met haar twirling 1- baton op haar naam zetten. Teleurgesteld dat ze niet bij de eerste 15e zat was ze niet: “Nee helemaal niet, ze had zo een sterke klasse dat ze meer dan blij was hiermee.”

“Als ik zie hoeveel ik achter me heb gelaten. En we gaan ons nu richten op het NK van de knmo-ntsb, wat in januari gehouden gaat worden. Samen met mijn twee zusjes zullen we daar  naartoe gaan. We gaan er voor en kunnen nu al terugkijken op een mooi twirljaar 2019,” aldus Elvira.

“Ik ben dan ook Ria Spaan en mijn ouders dankbaar dat ze me zo hebben laten groeien en de mogelijkheid geven om het allemaal waar te maken. De passie van Ria heeft mij erg veel doorzettingsvermogen geven. Ik kan terugkijken op een mooi jaar! Ook de dorpsgenoten uit Uddel die ik tegenkom en mij aanspreken dat ze het op Uddel.info hebben gelezen is gewoon zo leuk.

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX