Menu
Nieuwsoverzicht

Elvira Westerbroek Nederlands Kampioen

29 januari 2019

UDDEL   –   Afgelopen weekend was het NK in Almere. De twirl zusjes Westerbroek mochten samen 6x de vloer op, een hele prestatie om vooral je al te plaatsen, de dag begon vroeg om 8u stonden ze al op de vloer. Elvira openende met haar twirling n3 heel sterk, op een paar drops na wist ze sterke routine er neer te zetten en dat vond de jury ook, tijdens een nk worden de punten gegeven hier gaat nog wel aftrek vanaf maar dat kan men zelf al vast een beetje bedenken op welke plek je eindigt.  Elvira kreeg hoge scores die ze eigenlijk nog nooit gehad heeft. met een 2.1 2.8 3.1 had ze de hoogste score In die klasse van die dag ,maar het bleef spannend . Ook met haar Freestyle wist ze een mooie routine er neer te zetten de jury gaf haar 41.5 40.0 39.5  en aftrek van 3 drops voor haar artistic n3 juvenille maakte ze het niet heel gemakkelijk ze wist dan ook hoge ogen te gooien en mooie scores te halen van 2.4 2.2 2.2

Roos kwam met haar dance AP de vloer op grote groep deelnemers streden in deze klasse. roos deed een mooie routine die door haar choach ook als een mooie nette show werd genoemd. Later deed ze nog haar twirling n5 op verplichte muziek een nette routine draaien. Roos kwam tevreden van de vloer. 36.5 37.5 waren de punten. Met haar Freestyle n5 deed ze ook mee hier mee behaalde ze een punten score van 36.5 37.0 37.5.

Na lange dag werden de prijzen uitgereikt Elvira werd met haar twirling n3 Nederlands kampioen en tevens een ticket voor de champions trophy in Houthalen in België. Artistic n3 juvenille ook Nederlands kampioen en met Freestyle n4 werd ze 2de. Roos met twirling n5.  6de met Freestyle n5.  8ste. Met dance AP.   11de.

Meer als tevreden kijken ze terug  op dit NK, nu gaan de meiden aan de slag voor nieuwe dance routine en ook zal Elvira zich gaan richten op de internationale cup in Frankrijk die deze zomer in Limoges wordt gehouden samen met Ria en Wilma gaat zij aan de techniek werken om er zo goed mogelijk te staan tijdens de selectie wedstrijd die gehouden wordt te Maaspoort medio april .

Mede dankzij de inzet van deze twee coaches en vele uurtjes trainingen hebben Elvira en Roos dit bereikt, nu verder groeien en weer een tree hoger proberen te komen, je grenzen verleggen en uitdaging aan gaan, maar vooral genieten van je sport.

Tekst en foto’s: Gerlinde den Besten

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX