Nieuwsoverzicht

Eindelijk winst voor Prins Bernhard

11 april 2022

753x gelezen

BARNEVELD – Op sportpark “Het Nieuwe Oost” in Barneveld speelde Prins Bernhard tegen hekkensluiter vv Barneveld. De vorige confrontatie in Uddel eindigde destijds in een 5-1 overwinning voor de oranjehemden. De Uddelnaren speelden zaterdag een zeer matige 1e helft, maar trokken de wedstrijd in de slotfase alsnog over de streep en wonnen uiteindelijk met 1-3.

Prins Bernhard was vanaf de aftrap niet bij de les. De Barnevelders, onder leiding van trainer Jason Nuhamary, waren dat wel en domineerden het spel. Dit resulteerde in veel misverstanden en slordigheden bij de Uddelnaren. Toch wisten zij de nul te houden, maar was het onherkenbaar ten opzichte van het vertoonde spel in de voorgaande wedstrijden.

Na een half uur spelen kwam Prins Bernhard toch op 0-1 voorsprong. Dick van Rhee werd onreglementair de pas afgesneden in het strafschopgebied van het vijandelijke doel. Scheidsrechter Richard Bakker liet dit niet onbestraft en legde de bal op de stip. Aanvoerder Arjen Koetsier schoot zijn ploeg zelfverzekerd op voorsprong en leek de ploeg wakker geschud te hebben en ging het op jacht naar de tweede treffer.

In de extra tijd van 1e helft kwamen de Barnevelders toch weer langszij. De goed spelende aanvoerder Tristan Nahumury leverde een perfecte voorzet af op het voorhoofd van Danny Wattimena die daar wel raad mee wist en kopte de gelijkmaker binnen. Gezien het spelbeeld van de 1e helft was dit ook een terechte 1-1 ruststand.

Na de thee maakte Prins Bernhard het verschil. Er werden kansen gecreëerd. Aanvallend zag het er een stuk beter uit dan voor de rust. Doelman Maik van de Koot moest een aantal keren in actie komen met goede reddingen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Prins Bernhard steeds gevaarlijker en kon een tweede treffer bijna niet uitblijven.

Pas na 80 minuten spelen trok Prins Bernhard de wedstrijd over de streep. In een mooie opgezette combinatie verraste Freek Ruitenberg met een slimme intikker doelman Maik van de Koot. De ontlading en blijdschap was dan ook groot en werd nog groter toen Jari van den Hoek een aantal minuten later ook nog de 1-3 eindstand aantekende.

Ondanks dat het spel niet zo goed was als in de voorgaande wedstrijd(en) verdiende de ploeg deze overwinning. Hopelijk zal dit de ploeg een boost geven richting de volgende wedstrijd, want dan kan het de borst natmaken tegen titelkandidaat EFC ’58 dat komende zaterdag naar Uddel komt. De ploeg uit Ermelo kwam afgelopen zaterdag niet in actie tegen SDS ’55 vanwege coronabesmettingen. Deze wedstrijd zal opnieuw vastgesteld worden.

Prins Bernhard werd eerder dit seizoen tegen EFC ’58 compleet weggespeeld en moesten maar liefst 8 tegentreffers incasseren. Een mooie uitdaging ligt klaar om zich te revancheren. De wedstrijd op sportpark “De Zandsteeg” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex van Zijl uit Zwolle.