Menu
Nieuwsoverzicht

Eerste avond met avondklok in Uddel

23 januari 2021

5

UDDEL – Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Tussen 21.00 uur en 04.30 uur mag er niemand op straat zijn, tenzij daarvoor een geldige reden is. In Uddel is er, op enkele hondeneigenaren na, niemand op straat te bekennen.

Tussen 20.00u en 21.00u was het nog even ongebruikelijk druk voor een zaterdagavond in het dorp. Direct na het ingaan van de avondklok om 21.00u klonken nog wat vuurwerkknallen. Daarna werd het muisstil op straat.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Tijdens een ronde door het dorp zijn alleen nog enkele hondenbezitters te zien, die onder de uitzonderingen vallen voor de avondklok. “Ik maak elke avond een ronde met de hond, dat kan gelukkig doorgaan. Maar een belachelijke maatregel dit,” aldus één van de hondeneigenaren.

Wie zonder geldige reden op straat is, riskeert een boete van 95 euro. De hond uitlaten mag dus wel. Net als mensen die voor hun beroep op pad moeten zijn, zoals zorgmedewerkers en personen uit het beroepsvervoer. Zij moeten wel een getekende werkgeversverklaring en een eigen verklaring bij zich hebben.

De zware maatregel van de avondklok zou volgens het demissionaire kabinet Rutte III de verspreiding van het coronavirus moeten helpen beteugelen. De avondklok blijft ten minste van kracht tot 9 februari.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX