Menu
Nieuwsoverzicht

Een zomermarkt om van te smullen

31 juli 2018

126

UDDEL    –    Het is weer voorbij. De Uddels zomermarkt is weer geweest en het was er zo als van ouds gezellig en druk. Meer kramen dan andere jaren, wat betekende dat de kleedjesmarkt moest verhuizen en op het terrein van de Hervormde Kerk was. “Ik zag er eerst niet zo veel in dat het moest verhuizen”, zei één van de moeders die bij de kleedjesmarkt zat. “Maar nu ik zie hoe druk het is, heb ik er alle vertrouwen in”. En de kleedjesmarkt had veel belangstelling. De markt zelf ook. Door de vele kramen was er wat geschoven met ‘vaste deelnemers’ die al jaren een ‘eigen’ plek hebben. Maar niet iedereen kon daar begrip voor opbrengen. Maar de markt begon te ‘lopen’ en bezoekers brachten hun goede humeur mee en dat werkte aanstekelijk naar de marktkooplui. En een niet onbelangrijke factor voor een zomermarkt is het weer. Dat werkte voor de volle honderd procent mee. Voor eten en drinken was er alle gelegenheid op de markt. Van dat ‘slenteren’ over de markt krijg je dorst en lekkere trek. De Uddelse winkeliers ontbraken natuurlijk niet, ze deden weer goede zaken. Fruit, gebak, oliebollen, poffertjes, barbecue, vis, ijs, een goed boek, noem het maar op het was er. Menigeen nam wat mee naar huis en velen waren rond etenstijd niet thuis, maar aten op de markt.

Van de skelterbaan en de buikschuifbaan en de grote trampoline wisten de kinderen goed gebruik te maken. Vooral de grote trampoline is al jaren een succes op de zomermarkt.

De Uddelse verenigingen waren weer aanwezig om hun verenigingskas bij te vullen. De  Schietvereniging Trefpunt, Vrienden van de Koningin Wilhelminahof, Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf, Stichting Charité, Adullam gehandicaptenzorg, Ouderenwerk Uddel, Zaalvoetbal Uddel. Ze waren er en zorgden voor activiteiten waar men aan mee kon doen en als men geluk had met een mooi prijsje naar huis.

De Hervormde Gemeente had de deuren van de kerk open staan. Buiten bij de kerk had men diverse kramen en binnen kon er op het orgel en de piano gespeeld worden. ’s Avonds was er de gelegenheid om gezamenlijk te zingen. Ook werd er door Gijs van Roekel uitleg gegeven over het kerkgebouw en de betekenis van de afbeeldingen op de ramen van het kerkgebouw.

Er ontbraken twee vaste deelnemers aan de zomermarkt 2018. Dorpshuis Het Blanke Schot en Bi’je Betoetert. Dit in verband met het overlijden van Aart de Ruiter. Een verenigingsman in hart en nieren. Was bestuurslid en vrijwilliger bij Het Blanke Schot en altijd aanwezig als er activiteiten waren bij het dorpshuis en ook elk jaar in de tent van Het Blanke Schot op de zomermarkt. Verder was hij voorzitter van de Klaverjasclub Altijd Troef uit Uddel. Aart de Ruiter was geen man die op de voorgrond trad, maar met zijn inzet en aanwezigheid bij en voor evenementen bij het Blanke Schot liet hij zien een ‘echte verenigingsman’ te zijn. Dat verdient alle respect.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.