Menu
Nieuwsoverzicht

Een Winterconcert waar je warm van werd

15 december 2018

45

UDDEL – Aan de traditionele kerstviering in Uddel is na ruim 90 jaar een einde gekomen. De kerstviering waar men bij muziekvereniging Juliana tientallen jaren haar medewerking aan heeft verleend. Maar men heeft bij de muziekvereniging een ‘eigen’ invulling gegeven aan de ontstane leegte nu die kerstviering er niet meer is. Dit jaar, 2018, vierde men bij Juliana haar 85-jarig bestaan met prachtige hoogtepunten. Als afsluiting van dit feestelijke jaar was er zaterdagavond, 15 december, een ‘ Winterconcert’ bij het Blanke Schot. Zaterdagmiddag waren er al een aantal leden van Juliana met paard en wagen door Uddel gereden waarmee zij een muzikale uitnodiging brachten aan de inwoners van Uddel voor het Winterconcert ’s avonds.

In deze tijd van het jaar moet je natuurlijk niet rekenen op aangename temperaturen. Het was dan ook goed koud. Zo koud dat zelfs de foto’s blauw zijn van de kou. Maar deze kou, met af en toe een straffe wind, wat het nog kouder maakte, weerhield de echte muziekliefhebber er niet van om te komen luisteren. Er was een prachtige opkomst. En om warm te worden was er warme chocola en heerlijke gl?hwein. Daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt.

Buiten in de open lucht, er waren een paar tenten geplaatst, klonken de mooie klanken, gespeeld door Juliana onder leiding van Dethmer Jan van Heerde, door het Uddelse luchtruim. De leden van Juliana waren allemaal in ‘Dickensstijl’ gekleed, wat een prachtig gezicht was. Naast de muziek was er de soliste Gianne Marsman. Zij zorgde met haar prachtige stem voor warmte bij het aanwezige publiek, dat bestond van zeer jong tot mensen op hoge leeftijd. Er was na afloop van dit Winterconcert dan ook een welverdiend applaus voor de muziekvereniging en de soliste.

De voorzitter, Gerard Hop, toonde zich na afloop dan ook een tevreden man en was blij dat het publiek ondanks de koude tot het einde toe was gebleven. Hij bedankt ook de jubileumcommissie voor inzet van dit jubileumjaar en voor dit Winterconcert.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX