Menu
Nieuwsoverzicht

Een kijkje in het nieuwe innovatiecentrum aan Elspeterweg

27 april 2021

UDDEL – Begin deze maand heeft VanDrie Group het nieuwe innovatiecentrum ‘Drieveld’ geopend. De nieuwe onderzoeksstal staat recht tegenover de fabriek van Alpuro aan de Elspeterweg.

Op de locatie kan gericht onderzoek worden gedaan naar fokkalveren die op (gedeeltelijk) stro gehouden worden. Totaal is er ruimte voor 1064 kalveren. Deze zijn verdeeld over vijf afdelingen: twee voor opfokkalveren (totaal 308 plaatsen) en drie voor vleeskalveren (totaal 756 plaatsen). Onderzoeksvragen voor VanDrie Group liggen onder andere op het vlak van voedingsadditieven, voerefficiëntie, nieuwe eiwitbronnen.

Het onderzoek naar voedingsadditieven heeft vooral tot doel om te komen tot een hogere darmgezondheid van kalveren zodat ze weerbaarder zijn en minder antibiotica nodig hebben. Bij de onderzoeken naar voerefficiëntie wordt er gekeken naar mogelijkheden om de kostprijs van het rantsoen te verlagen en hoe kalveren zo efficiënt mogelijk met stikstof kunnen omgaan. Het onderzoek naar nieuwe eiwitbronnen concentreert zich voornamelijk op nevenstromen uit de humane voeding.

Hier krijgt u een kijkje in het nieuwe innovatiecentrum:

Foto: VanDrie Group

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX