Menu
Nieuwsoverzicht

Een groen en klimaatslim Uddel?

23 november 2020

560x gelezen

Spreekt jou dit aan? Dan zijn wij (Uddels Belang) op zoek naar jou!

Via de nieuwsbrief van provincie Gelderland kregen wij de uitnodiging doorgestuurd om mee te doen aan de Challenge Groene Icoonprojecten. Deze Challenge Groene Icoonprojecten daagt Gelderse gemeenten, ondernemers en andere partijen uit hun stad of dorp groen en klimaatslim te maken. De 9 beste icoonprojecten ontvangen een bijdrage van € 100.000.

Waarom? Lees dit artikel en kom meer te weten!

Voorwaarden:
– Een groen icoonproject is een plek in de bebouwde kom van minimaal 1000 m2 die groener moet worden gemaakt. Dit hoeft niet een aaneengesloten locatie te zijn.
– De locatie moet open zijn voor bezoekers.
– Het groener maken van een plek houdt in dat er meer variatie komt in planten en uiteindelijk dieren.
– De plek moet verkoeling bieden bij hitte, regenwater vasthouden en bezoekers de kans bieden om te bewegen, te recreëren en elkaar te ontmoeten.

Kortom: de locatie wordt een zo groene, iconische plek dat die anderen inspireert om iets soortgelijks te doen!

WIN €100.000 euro!
– Projectvoorstellen kunnen ingediend worden vanaf maandag 4 januari 2021.
– De eerste 20 ingediende voorstellen ontvangen een bijdrage van maximaal € 15.000 aan de ontwerpkosten.
– Een onafhankelijke jury kiest eind 2021 de 9 beste ontwerpen uit. Deze projecten winnen elk een bijdrage van maximaal € 100.000 om de plannen uit te voeren.

Zijn er soms mensen in Uddel die hierover mee willen denken? Dan horen wij dat graag! Hebben wij voor woensdag 2 december 2020 geen enthousiaste reacties ontvangen via secretaris@uddelsbelang.nl of voorzitter@uddelsbelang.nl, dan kan het zijn dat we zelf een partij uitkiezen om hiermee aan de slag te gaan! Ons doel is een nog groener en klimaatslim Uddel!

Hartelijke groet,
Bestuur Uddels Belang

Afbeelding: Provincie Gelderland

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX