Menu
Nieuwsoverzicht

Druk bezochte verkiezingsavond SGP

21 februari 2023

1175x gelezen
8

UDDEL – Maandagavond 20 februari 2023 werd door de SGP een verkiezingsavond gehouden. Sprekers waren dhr. Lourens van Bruchem en dhr. Kees van der Staaij. Beide SGP sprekers stonden voor een volle zaal.

Dhr. Van der Staaij, fractie leider van de SGP in de Tweede kamer, hield een inleiding over het wantrouwen in de politiek. Dhr. Van Bruchem, die namens de Provinciale fractie van de SGP sprak, richtte zich meer op actualiteiten in de provincie; o.a. woningbouw, milieu en energie.

De avond stond onder leiding van Sander Kok. Er was veel interactie met de mensen in de zaal. Politiek leeft nog, maar er is veel wantrouwen, wat dhr. Van der Staaij ook bevestigde. De huidige ontwikkelingen werken daar ook aan bij. Denk aan de toeslagen affaire, de energie crisis en immigratie problematiek. Dat wekt geen vertrouwen. Wat ook niet bijdraagt aan het vertrouwen is dat met alle “crisissen” die er zijn (althans, zo worden ze genoemd), bij elke crisis er meer bevoegdheden bij de overheid komen te liggen. Ons vertrouwen moet daarom ook niet op de politiek zijn, maar op God, Hij die alles geschapen heeft. Als de Bijbel ons richtsnoer is, zullen we niet beschaamd worden.

Er werd opgeroepen om vooral wel te gaan stemmen. Stemmen voor de provincie betekent uiteindelijk ook stemmen voor de Eerste Kamer. De leden van de Eerste Kamer worden vanuit de provincie gekozen. Tegelijkertijd zijn verkiezingen voor de Waterschappen.

Stem D.V. 15 maart 2023. Stem koers vast!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX