Menu
Nieuwsoverzicht

Druk bezocht voorjaarsconcert Juliana

12 april 2015

48

UDDEL    –    Muziekvereniging Juliana uit Uddel kan terugzien op een druk bezochte en prachtig voorjaarsconcert op zaterdagavond 11 april in de Schier bij het Blanke Schot. Erik Bakker, sinds kort de nieuwe voorzitter van Juliana, heette iedereen hartelijk welkom en gaf daarna de microfoon over aan Geurtje van de Hoek, die al jaren als lady-speaker optreed en dus ook zaterdagavond de muziekstukken inleidde met een korte informatie over de inhoud van de te spelen muziek. De avond begon spontaan door het spelen en zingen van ‘lang zal ze leven’, omdat één van de muzikanten jarig was. De fanfare, o.l.v. Dethmer Jan van Heerde, beet de spits af met St Pauls Cathedral, een koraal dat velen bekend in de oren klonk. Verder speelden zij o.a. mars van de 41e Lichte Brigade. De drumband, o.l.v. Marc Gouswaart, speelde o.a. Chacha Fantasy en Eve of the War en Kinderen voor kinderen, waar de aanwezigen spontaan meezongen. Een speciaal optreden was er van leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool uit Uddel, die in een korte tijd zich de muziek hadden eigen gemaakt. Het hele programma van zowel de fanfare als de drumband en ook de leerlingen van de PWA school waren prachtige muziekstukken die goed in het gehoor lagen en ook wat de mensen graag willen horen.

Voor de pauze was er nog een officieel gedeelte, er waren vijf leden die gehuldigd werden. Dat werd nog gedaan door de Remco van der Brugge, sinds kort dus oud-voorzitter. De jubilarissen mochten één voor één voor hem op ‘spreekuur komen’. Twee jubilarissen, Gerjanne van de Ridder en Driekus Gerritsen zijn beiden 12½ jaar lid van Juliana en Marinus van de Kolk en Peter Bronkhorst (Bus) zijn beiden al weer 50 jaar lid van Juliana. Zij werden allen op toepasselijke wijze toegeproken door de oud-voorzitter en hij stak zijn waardering voor hun inzet voor de vereniging niet onder stoelen of banken, Of je nu 12½ jaar lid bent of al 50 jaar, je bent even belangrijk voor de vereniging. Zij kregen alle vier een insigne en een boeket bloemen overhandigd.

Maar één lid van de vereniging overtrof ze alle vier, Albert de Vries is al 60 jaar lid van Juliana. Hij is het tweede lid bij muziekvereniging Juliana die deze mijlpaal heeft mogen bereiken. Hij kon zaterdagavond niet meespelen, maar was natuuurlijk wel aanwezig. Hij werd dan ook uitgebreid toegesproken, door Remco van der Brugge, en bedankt voor zijn, niet onbelangrijke bijdrage in die afgelopen zestig jaar, als lid, maar ook als bestuurslid voor de muziekvereniging Juliana. Albert de Vries kreeg een prachtige plaquette en zijn vrouw een boeket bloemen.

Alle jubilarissen kregen namens de KNMO een insigne met oorkonde overhandigd door Marc Gouswaart.

Na deze huldigingen was er nog een ‘presentje’ voor Peter Bronkhorst. Hij werd benoemd tot erelid van muziekvereniging Juliana en trad zo toe tot de ‘galerij van ereleden’ die Juliana heeft en gehad heeft.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX