Menu
Nieuwsoverzicht

Drinkwaterbedrijf Vitens: stop met vullen zwembaden en sproeien

10 augustus 2020

REGIO – Waterbedrijf Vitens doet een oproep op te stoppen met het sproeien van de tuin, met het wassen van de auto en met het vullen van zwembadjes. Ook wil het bedrijf dat mensen minder lang douchen en alleen ’s nachts de wasmachine laten draaien.

Vitens ziet sinds donderdag een enorme stijging in de vraag naar water. Het drinkwaterbedrijf berekende dat mensen sinds donderdag, de eerste warme dag, 30 tot 50 procent meer drinkwater hebben verbruikt. Vooral in Gelderland en Overijssel zou dat ertoe kunnen leiden dat de waterdruk moet worden verlaagd.

Het hoge waterverbruik houdt nu al meerdere dagen aan. Het bedrijf zegt dat het vooral ’s nachts lastig is om de buffers voor drinkwater aan te vullen. Dan worden de reservoirs gevuld om de ochtend- en avondpiek door te komen.

Volgens drinkwaterbedrijven in het land is er nooit eerder zoveel drinkwater gebruikt op hete dagen. Zij noemen als voornaamste reden dat heel veel Nederlanders op dit moment vanwege de coronacrisis thuis zijn of op vakantie in eigen land. „Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op”, waarschuwen zij.

Vitens is verreweg de grootste waterleverancier in Nederland, met ruim 2,5 miljoen aansluitingen in Overijssel, Gelderland, Friesland, Utrecht en Flevoland.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX