Menu
Nieuwsoverzicht

Drie Uddelnaars gaan de Alp d’Huez bedwingen

28 mei 2018

7

UDDEL    –    Alpe d’HuZes is landelijk bekend in Nederland. Jaarlijks zijn er duizenden deelnemers die zich inzetten voor de bestrijding van kanker, in welke vorm dan ook. ‘Met het geld dat ze inzamelen, dragen ze bij aan projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben of het in de toekomst krijgen. Als Alpe d’HuZes willen we de ziekte onder controle krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. Iedereen die hieraan meedoet of meehelpt, kan daar trots op zijn’ zo is te lezen op de site van Alp d’HuZes. Dit jaar vindt de dertiende editie van de Alpe d’HuZes plaats. Zo’n 5000 deelnemers doen dit jaar, 2018, mee.

Uit Uddel doen er drie inwoners mee aan deze dertiende editie. Bertus en Jannie Slijkhuis en Kor van den Hardenberg. Alle drie gaan ze naar Frankrijk om de Alpe d’Huez te bedwingen. Ieder op zijn of haar eigen wijze. Wat een sportieve uitdaging is voor het goede doel. Zij weten hoe belangrijk het is dat men doorgaat met het bestrijden van kanker, omdat ze in hun omgeving, dichtbij of misschien wat meer op afstand, zien of gezien hebben voor een slopende ziekte het is. Bertus, Jannie en Kor willen door hun inzet graag een bijdrage leveren om onderzoeken te doen en zo middelen te vinden om kanker ‘te overwinnen’. Volgens de cijfers krijgt één op de drie Nederlanders kanker. Met andere woorden, we krijgen er allemaal wel mee te maken en zien hoe het levens beïnvloedt. Bertus, Jannie en Kor willen door hun deelname ook een inspiratie zijn voor hen die aan het strijden zijn. Zij gaan 7 juni met de ‘benenwagen’ of met de fiets de Alpe d’Huez bedwingen.

Bertus en Jannie Slijkhuis gaan lopend de Alpe d‘Huez op, een berg van 1860 meter hoog. Zij hebben als doel om 5.000,00 bijeen te lopen. Een streefbedrag dat zeker gaat lukken, gezien het sponsorbedrag dat al behaald is. Zij werden verrast door de bijdrage die hun dochters leveren. Zij zijn met hulp van de Prins Willem-Alexanderschool uit Uddel een flessenactie gestart. “Wij zijn ontzettend blij en trots op onze dochters en ook met de steun van de school. Wij zijn ook blij en verrast door de vele bijdragen vanuit het bedrijfsleven uit Uddel, maar ook van buiten Uddel. Ook van particulieren hebben veel reactie gekregen die een geldbedrag overmaakten. Dankbaar zijn we voor alle positieve reacties die we mogen ontvangen”, aldus Bertus en Jannie Slijkhuis. Er komt een blog waarin zij de ervaringen delen.

Wilt u Bertus en Jannie steunen: klik op Alpe d’HuZes

Kor van den Hardenberg wil de Alpe d’Huez bedwingen op de fiets. En dat niet één keer, Kor wil maar liefst zes keer de top bereiken van de ‘Nederlandse’ berg, zoals hij onder wielrenners bekend staat. Kor heeft al heel wat trainingen achter de rug. Eind april heeft hij in Limburg de Steven Rooks Challenge gefietst, dat waren toch 150 km. Dit ging boven verwachting en ging hij met een goed gevoel weer naar Uddel. Een week later heeft Kor de Omloop van Midden Nederland gefietst, 200 km met wind tegen op de vlakte dat sloopt je wel. Kor heeft al veel activiteiten ondernomen om zijn bijdrage aan de Alpe d’Huzes onder de aandacht te brengen. Op de zomermarkt in Uddel stond hij met zijn met zijn racefiets waarop men aan de hand van een scherm tegen de berg op kon fietsen. Ook heeft Kor een bord met allemaal visitekaartjes van bedrijven die voor minimaal 15.00 bijdrage aan deze actie. Kor heeft een streefbedrag van 2500,00. Dit bedrag wordt ruimschoots gehaald, wat een stimulans voor Kor is om zes keer de Alpe d’Huez te bedwingen. “Ik loop al jaren rond met het plan om ook eens aan dit evenement deel te nemen, allereerst zie ik het als een sportieve uitdaging en als ik die uitdaging kan koppelen aan een goed doel waar ik 100% achter sta ga ik de uitdaging met een goed gevoel aan! Ben blij met alle steun die ik mag ontvangen om mijn doel te bereiken. De vele bedrijven uit Uddel en buiten Uddel die mij steunen, geweldig. En ook de bijdragen en steun van particulieren, fantastisch”, zegt Kor van den Hardenberg. Tot nu toe staat de teller met het bord met de visitekaartjes op 4500,00.

Kor steunen? Klik hier: Alpe d’HuZes

Alle deelnemers doen dit ‘Ter nagedachtenis aan hen die aan kanker overleden zijn, en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn’.

Actuele informatie thuisblijvers

Live op televisie

Alpe d’HuZes is op donderdag (7 juni, de koersdag) van 7.00 tot 17.00 uur rechtstreeks
te volgen: regionaal via RTV Utrecht, Omroep Brabant, NH, Omroep West, Omroep
Gelderland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe en RTV Oost; landelijke via het digitale kanaal
NPO Nieuws, via Ziggo kanaal 501 en KPN kanaal 43.

Alle regionale omroepen vind je in heel Nederland via digitale televisie. Zo kun je in
bijvoorbeeld Maastricht, Rotterdam of Groningen gewoon Alpe d’HuZes live volgen.
Sommige omroepen hanteren een afwijkende uitzendtijd. Check daarvoor hun websites.
Hart van Nederland van SBS6 besteedt ook uitgebreid aandacht aan Alpe d’HuZes.

Livestream op internet/Liveblog NU.nl

Omroep Brabant zal Alpe d’HuZes op donderdag van 7.00 tot 17.00 uur live streamen via
internet: omroepbrabant.nl. Ook via ad.nl, nponieuws.nl, en opgevenisgeenoptie.nl is de
livestream uitzending te volgen. Op verschillende momenten zijn er uitzendingen via
Facebook. Houd de social media-kanalen van Alpe d’HuZes in de gaten.
Op NU.nl is op donderdag de live-blog van Alpe d’HuZes te volgen.
NPO Radio 5

Bert Kranenbarg en Henkjan Smits zullen namens NPO Radio 5 rechtstreeks verslag
doen van Alpe d’HuZes. Woensdag van 16.00 tot 18.00 uur en donderdag van 16.00 tot
20.00 uur komen de uitzendingen live vanaf het glazen huis voor het Palais des Sports.
Deze programma’s zullen ook worden uitgezonden op Radio Alpe d’HuZes FM 107.6.
OPGEVENISGEENOPTIE

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX