Menu
Nieuwsoverzicht

Drempels en gewijzigde maximumsnelheid moeten Aardhuisweg veiliger maken

18 december 2020

448x gelezen
5

UDDEL – De Aardhuisweg heeft een opknapbeurt gekregen: er liggen nieuwe drempels en er geldt een nieuwe maximumsnelheid van 30 km per uur. De werkzaamheden werden afgelopen week afgerond.

Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang, is blij met de maatregelen. “Uddels Belang is al enkele jaren bezig met de Aardhuisweg,” vertelt hij. “Enkele jaren geleden hebben we bij de gemeente al aangegeven dat de situatie niet veilig is, ook omdat er veel kinderen oversteken die van/naar school gaan. In eerste instantie werden een aantal borden neergezet door de gemeente. Dit had niet het gewenste effect. Na nogmaals aandringen van Uddels Belang zijn er nu goede maatregelen genomen.”

De Aardhuisweg is een snelle verbinding tussen Apeldoorn/Nunspeet en er gaat daarom veel verkeer overheen. Binnen de bebouwde kom van Uddel maakt de weg een aantal bochten, waardoor het zicht niet altijd even goed is. In combinatie met de snelheid leverde dit soms gevaarlijke situaties op. De drempels blijken na de aanleg direct al het gewenste effect te hebben: de meeste auto’s remmen flink af. Hopelijk zal dit de Aardhuisweg alleen maar veiliger maken.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX