Menu
Nieuwsoverzicht

Douwe Egbertspunten voor de voedselbank

5 december 2018

UDDEL – De Lionsclub Apeldoorn zamelt ook in 2018 weer Douwe Egberts Waardepunten in voor de voedselbank Apeldoorn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank wekelijks een groep van meer dan tweehonderd gezinnen ondersteunen met een voedselpakket maar daar zit eigenlijk nooit koffie bij. Koffie lijkt een luxe product, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De bij ons ingeleverde waardepunten worden in januari 2019 bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie. De pakken koffie zullen worden toegevoegd aan de voedselpakketten die de voedselbank Apeldoorn uitreikt aan mensen die dat heel hard nodig hebben.

Vorig jaar leverde onze actie 4.200 pakken koffie voor de voedselbank op.

Heb jij waardepunten die je graag wilt geven deponeer deze dan tussen nu en 31 december 2018, bij voorkeur geteld, in de inzameldozen. De inzameldozen staan op 28 locaties in Apeldoorn e.o..

In Uddel staat de inzameldoos bij Bakkerij Schreuder in de winkel. 

Waar verder de inzameldozen staan, vind je op de website https://apeldoorn.lions.nl

Oud & vreemd geld voor blinden in de 3e wereld.

De actie wordt dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. De Nederlandse Lions werkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de derde wereld een patiënt die lijdt aan staar worden geopereerd.

Heb jij nog oud of vreemd geld liggen? Je kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de waardepunten inleveren.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX