Menu
Nieuwsoverzicht

Dog Chaperone zoekt terrein voor hondentrainingen

9 maart 2021

3

UDDEL – Sinds een aantal jaren is Carina Dekker actief in het  geven van training aan (eigenaren van) jachthonden. Zij heeft haar bedrijf opgestart vanuit een grote passie voor jachthonden. Dog Chaperone leert eigenaren van jachthonden hoe zij de aangeboren passie van de hond kunnen inzetten in een samenwerking.

“Zowel de honden als de eigenaren beleven veel plezier aan deze trainingen. Het omgaan met de passie van een jachthond is een hele klus. Het gaat veel verder dan het ophalen van een dummy, het apporteren. Jachthonden gebruiken hun neus om sporen te volgen en te zoeken naar dummy’s en dienen ondanks veel prikkels en een hoge motivatie onder appèl te staan, dat betekent dat de honden luisteren naar de aanwijzingen van hun eigenaar.”

De eigenaren die bij Dog Chaperone trainen werken met hun honden zodat deze ingezet kunnen worden in de praktijk jacht of op wedstrijden. Op wedstrijden worden de kwaliteiten van de jachthonden op de proef gesteld, het is een heuse sport waar jarenlange training aan vooraf gaat.

Nieuw terrein
Om deze trainingen te kunnen geven maakt Carina gebruik van verschillende locaties. “Het liefst van particulieren in het of rond het dorp. Deze locaties moeten divers zijn zodat honden leren te werken in verschillende contexten.” Momenteel is Carina op zoek naar een extra locatie om de trainingen te kunnen geven. Naast weilanden is ook het werken in het bos van groot belang.

“Ik zou graag een extra locatie toevoegen aan mijn trainingen zodat de druk op de reeds gebruikte locaties niet te groot wordt. Vaak hoor ik dat particulieren moeite hebben met de honden op het terrein. De honden worden getraind door serieuze eigenaren. Er zal geen poep blijven liggen, dat moeten de eigenaren opruimen.” Daar houd Carina streng toezicht op. “Ook graven in de grond is ten strengste verboden.”

Oproep
“Mocht u een groot weiland, bossages of een mooi terrein hebben in Uddel, Elspeet of Garderen dan zal Dog Chaperone daar erg blij mee zijn. Het gebruik is altijd in goed overleg met de eigenaar.”

U kunt contact opnemen met Carina Dekker via 06-25 12 86 44

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX