Menu
Nieuwsoverzicht

Dit is de nieuwe Uddelse vlag (VIDEO)

16 juni 2020

18

UDDEL – De nieuwe Uddelse vlag is dinsdagavond op spectaculaire wijze onthuld. De vlag werd geruime tijd gesleept door een paramotorvlieger boven het dorp.

Vorig jaar oktober schreef Uddels Belang een wedstrijd uit voor de nieuwe vlag. Iedere inwoner kon zijn of haar ontwerp insturen. Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang, reikte dinsdagavond verschillende prijzen uit aan de winnende ontwerpen. De uiteindelijke vlag is een samenstelling van drie ingestuurde ontwerpen. De winnaars zijn Jaap van Vliet, Rebecca Schouten en Svenja Sch├╝tz.

Tekst loopt door onder de video.

“De gemeente wil graag in de raadszaal van ieder dorp een vlag hebben hangen. Dat was voor ons de aanleiding om ermee aan de slag te gaan,” verteld Frank van de Kolk. “Het kan verbindend optreden, het laat zien wie je bent als dorp en het geeft je meer kleur in de grote massa.”

De vlag heeft een bijzondere betekenis. “De kleuren komen uit de ontwerpen. Het blauw staat voor het Uddelermeer. Het geel staat voor het zand waarop Uddel is gebouwd, de ondergrond van Uddel plus de zandverstuivingen rondom het dorp. Het groen legt de link met zowel de bossen als de agrarische achtergrond van Uddel. De agrarische sector is een belangrijke motor van de economie rondom Uddel. De laatste kleur, het paars, heeft met de heide te maken. Het Edelhert symboliseert het wild dat rondom Uddel leeft. Het is een edel dier en het symboliseert kracht en leven. En het laatste: als je de vlag kantelt, dan zie je een kruis. Dit legt de link met de geloofsachtergrond van het dorp.”

 

De vlag kan besteld worden via de onderstaande link.
Vlag 150 x 100 cm: 25,- euro p.st incl BTW.
Vlag 225 x 150 cm: 55,- euro p.st incl. BTW.

Bestel de vlag hier

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX