Menu
Nieuwsoverzicht

Diamanten huwelijk

6 september 2022

1678x gelezen
2

UDDEL – Vandaag, dinsdag 6 september is het 60 jaar geleden dat Gerrit en Marie Schouten – Vermeer in het huwelijk zijn getreden.
Ze hebben elkaar leren kennen op de lagere school op ’t Hof. Zaten bij elkaar in dezelfde klas en hadden af en toe wat oogcontact met elkaar. Toen ze beiden 17 waren kregen ze verkering maar er was nog geen sprake dat ze bij elkaar over de vloer mochten komen. Dat mocht pas als ze 18 jaar oud waren. Tegenwoordig niet meer in te denken. Gerrit en Marie zagen elkaar op de woensdagavond en in het weekend. Na 7 jaar verkering zijn ze getrouwd. ’s Morgens op het gemeentehuis en de kerkdienst begon om half 3. Ds. van Nieuwpoort trouwde het jonge stel in de Nederlands Hervormde kerk. En s avonds werd het feest bij Popering aan de Elspeterweg voortgezet.
Gerrit en Marie trokken in het zomerhuisje aan de Harderwijkerweg wat dienst had gedaan als kippenhok. Nadat het opgeknapt was trokken ze er in en daar hebben ze vijf jaar gewoond. Na die vijf jaar trokken ze in het ouderlijk huis van Marie wat ze toen konden huren, en wat ze later gekocht hebben. Gerrit heeft 50 jaar als vrachtwagenchauffeur bij HBT gewerkt en Marie zorgde voor de kinderen en deed het huishouden.

Het echtpaar kreeg drie kinderen, 9 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen en het tiende achterkleinkind is op komst. Het overlijden van schoonzoon Hans heeft een diepe wond achtergelaten, maar bovenal zijn Gerrit en Marie dankbaar dat ze deze dag met familie en vrienden in redelijk goede gezondheid mogen vieren.

Het geheim van een goed huwelijk is volgens dit diamanten echtpaar geven en nemen en vooral niet overal over ‘’drammen’’.

Namens de redactie van uddel.info van harte gefeliciteerd met deze bijzondere huwelijksdag!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX