Menu
Nieuwsoverzicht

Diamanten Bruidspaar Bronkhorst – Vos

30 juni 2015

3

UDDEL     –    Donderdag 30 juni 1955 was de dag dat Gerrit Bronkhorst en Petertje Jannetje Vos in het huwelijk traden. Nu op dinsdag 30 juni 2015 mogen zij hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Is het nu in 2015 een zonnige en warme dag, in 1955 was de temperatuur een stuk lager, zo rond de 17 graden.

Zoals meestal in die tijd, als men ging trouwen dan trok men eerst bij b.v. familie in. Zo ook Gerrit en Peetje. Ze woonden eerst bij familie van Peetje in aan de Veenkamp. Later gingen ze bij de ouders van Peetje wonen, ook aan de Veenkamp. In 1970 verhuisden ze naar hun eerste ‘eigen woning’ aan de Uddelsekampweg. En vanaf 2005 wonen ze aan de Kokshof tot grote tevredenheid.

Gerrit heeft altijd gewerkt bij de defensie in Nieuw Milligen in de plaatwerkerij. Hij is daar meteen vanaf de ambachtsschool naar toe gegaan. Wat bijzonder was, want men nam eigenlijk nooit iemand aan die zo van school af kwam. “Daar heb ik mijzelf opgewerkt tot controleur/voorman” zegt Gerrit. “Jonge jongens die op de afdeling kwamen werken, die begeleidde ik, en bracht ze de kneepjes van het vak bij”.

Gerrit Bronkhorst kon met 40 dienstjaren met vervroegd pensioen, en daar heeft hij gebruik van gemaakt. Zo mag hij samen met zijn vrouw al bijna 25 jaar genieten van de vrije tijd. Peetje zorgde ervoor dat in het huishouden altijd alles op rolletjes liep. We hebben het tegenwoordig over een participatiemaatschappij. Gerrit en Peetje stonden ook altijd klaar om anderen te helpen als men hulp nodig had. Het woord participatie was toen niet bekend. Ze deden het gewoon.

Als Gerrit en Peetje, beiden 79 jaar, terug kijken op de afgelopen 60 jaar dan zijn ze dankbaar wat ze samen in al die jaren hebben mogen ontvangen.

Zij vieren deze bijzondere dag met hun kinderen en kleinkinderen en verdere familie en kennissen.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX