Menu
Nieuwsoverzicht

Demonstratie scootmobiel

8 september 2016

6

UDDEL    –    Donderdagmiddag, 8 september, was er een demonstratie met een scootmobiel bij de Koningin Wilhelminahof aan de Essenkamp. Van het scootmobielteam waren er twee dames aanwezig om de nodige uitleg te geven aan de belangstellenden.

Tegenwoordig kan men bij de Scootmobielpool van de gemeente Apeldoorn een scootmobiel lenen voor en dag of b.v. een weekend. Dit is geheel kosteloos. Er wordt vooraf een rijvaardigheidstraining, ook kosteloos, gegeven doorervaren instructeurs. Na een instructieles en een goed afgeronde rijvaardigheidstraining kunt u kosteloos een scootmobiel voor een dag of voor een weekend lenen.

U kunt uw reservering maken tot uiterlijk 15.00 uur op de dag vóór gebruik. Dit doet u door te bellen met 088 933 29 00. Met de medewerker van de Scootmobielpool bespreekt u de mogelijkheden en beschikbaarheid. U maakt samen een afspraak over het moment waarop de scootmobiel bij u thuis kan worden bezorgd en wanneer deze weer wordt opgehaald. Houdt u
er rekening mee dat het brengen en ophalen soms iets eerder of later kan zijn dan het afgesproken tijdstip. Maximaal een kwartier. Als u een scootmobiel wilt lenen in het weekend, dan wordt deze op vrijdag bij u bezorgd en op maandag weer opgehaald.

Rijvaardigheidstraining

Voordat u op pad gaat met een scootmobiel uit de pool, wordt u per brief uitgenodigd voor een rijvaardigheidstraining. Uw veiligheid staat immers voorop. Deze training wordt twee keer per maand gegeven en is gratis. Als u slaagt, kunt u verantwoord en veilig aan het verkeer deelnemen. En mag u een scootmobiel lenen bij de pool. Mocht de instructeur het nodig vinden dat u extra training krijgt, dan wordt dit besproken met de gemeente en kunt u mogelijk extra lessen krijgen.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: scootmobielpool@ketentechniek.nl

Voor Uddel leeft er de wens dat er bij voldoende interesse een pool komt in Uddel. Dan hoeft men niet vanuit Apeldoorn te komen om er één te brengen en later weer op te halen.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.