Menu
Nieuwsoverzicht

De Vierkante Korf deelt getuigschriften uit

3 november 2016

4

UDDEL    –    De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel heeft op 3 november 2016 haar najaarsvergadering gehouden. Tijdens deze najaarsvergadering was er een speciaal moment voor de deelnemers aan de basiscursus Bijenteelt 2016. Aan hen werd een getuigschrift overhandigd door de voorzitter van De Vierkante Korf, Henk Kok. Er hebben dit seizoen 11 cursisten meegedaan aan deze cursus. Niet alle deelnemers waren aanwezig om het getuigschrift in ontvangst te nemen, bij hen wordt het getuigschrft thuis bezorgt.

De cursisten die een getuigschrift hebben ontvangen zijn:
Wil Tuinman – Bloem; Piet van Apeldoorn; Elisabeth van Apeldoorn – Roggeveen; Paul Smit; Ties van Dijk; Rob van Klompenburg; Jeanet de Ruiter; Ellen Visser; Els Hoksberg;
Hendrik Gerrit Mastenbroek en Herman Filippo.
 

De basiscursus wordt gegeven om natuurliefhebbers en imkers de mogelijkheid te bieden hun kennis ober de natuur in ons land uit te breiden met de basiskennis over de honingbij. De cursus laat de deelnemers kennismaken met het leven van de bijen en hoe het werken met de honingbij in de praktijk in zijn werk gaat. Zonder de imkers zou de honingbij in Nederland niet kunnen leven en zou het bestuiven van de gewassen, zeker die onder glas, in de problemen komen.

De cursus bestaat uit ongeveer 14 lessen. Dit zijn combinatielessen waarbij de theorie en de praktijk in dezelfde les wordt behandeld. Alle praktijklessen worden op locatie gehouden en er wordt gewerkt in de bijenvolken.

De cursus start meestal eind januari en loopt door in maart, april en mei. In juni en juli zijn er weinig lessen. In september wordt de draad weer opgepakt en eindigen dan met een examen om de opgedane kennis te toetsen, daarvoor ontvangt men dan een getuigschrift.

Voor het komende jaar, 2017, is er nog plaats om deel te nemen aan de basiscursus Bijenteelt. Er zijn al aanmeldingen voor de nieuwe cursus.

Het ‘met plezier imkeren’ is dan ook één van de belangrijkste doelstellingen van de cursus.

Voor meer inlichten:

Henk Kok – Grote Geezenhegge 15 – 3888 LZ Uddel

h.kok@kliksafe.nl

Kleis Hensen – Flammulalaan 1 – 3852 ZT Ermelo

k.hensen@hetnet.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX