Menu
Nieuwsoverzicht

‘De Marmotjes’ 25 jaar

16 maart 2016

38

UDDEL    –    Het was vandaag, 16 maart 2016, feest in Het Blanke Schot. Eigenlijk was het voor de peuters van de Peuterspeelzaal ‘De Marmotjes’ de hele dag feest. De peuterspeelzaal bestaat namenlijk 25 jaar. Het begon vanmorgen al voor de peuters, het geen gewone dag zoals ze gewend zijn op de peuterspeelzaal. Ze hadden allemaal een mooie feestmuts op. Slingers en ballonnen in de zaal. Ze hadden marmotjes gekleurd en die hingen aan de wand, zodat iedereen ze kon bewonderen.  En dan ’s middags het ‘grote’ feest in de grote zaal van het dorpshuis. Er was een springkussen en veel speelgoed, waar ze veel plezier mee beleefden. De ouders, opa en oma’s waren er om de juffen te feliciteren met dit mooie jubileum. Bertha Liefting, Martina van den Hoek, Eefje Hop en Christine Dijkgraaf werden verdiend in de bloemetjes gezet. Het was gezellige drukte, mede ook door al die peuters die er waren en een kakofonie aan geluid voortbrachten. Een teken dat ze het allemaal goed naar hun zin hadden.

De peuterspeelzaal De Marmotjes is begonnen op 7 maart 1991. Janny Vermeer, Ineke Bloemendaal, Hilda de Slegte en Bertha Liefting waren de iniatiefnemers voor de peuterspeelzaal. De peuters van het eerste uur zijn groot geworden en brengen hun kinderen nu zelf naar de peuterspeelzaal. Het iniatief om een peuterspeelzaal te beginnen heeft een positie in de Uddelse samenleving verworven die we niet meer kunnen missen. Dat is de afgelopen 25 jaar wel bewezen. Tijdens de receptie waren de gedachten ongetwijfeld bij hen die dit jubileum niet meer mochten meemaken. Zij leven in dankbare herinnering voort in veler gedachten.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX