Menu
Nieuwsoverzicht

De Kroonweide officieel geopend

8 mei 2015

804x gelezen
46

UDDEL    –    De Kroonweide op de Kroonhoeve in de Kroondomeinen. Dat mag je toch wel de kroon op je werk noemen. De Kroonhoeve op de boerderij van Jaap en Coby Oussoren aan de Garderenseweg in Uddel is een depandance van Adullam gehandicaptenzorg. Vrijdag 8 mei was een spannende dag voor de deelnemers van de Kroonhoeve er was een open middag en een geraniummarkt en ook de opening van de Kroonweide. Voor deze opening was speciaal naar Uddel gekomen de voorzitter van de Stichting Rustpunt Wilco de Jong. Hij mocht de officiele opening, het doorknippen van een lint, samen doen met Teunianne Aarsen, bewoonster van Adullam. De Kroonweide is een van de 500 rustpunten die er in ons land zijn. Rustpunten zijn gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen. Rustpunten zijn een initiatief van Heemskerk Advies- en Ontwikkelingsbureau en neergelegd in de Stichting Rustpunt. De Kroonweide is dus nu ook zo’n rustpunt. De heer de Jong heeft zich ingezet om een Rustpunt te krijgen op de bijzondere plaats op de Kroonhoeve. Bij dit gezellige rustpunt kunt u in alle rust koffie, thee of limonade drinken met koek en snoep erbij. Ook voor inwoners van Uddel is dit een trekker! Er even lekker op de fiets of lopend tussenuit met de kids en onderweg stop je bij de Garderenseweg 59 om even wat te drinken (€ 1,- voor een kopje koffie/thee of limonade). Het rustpunt is volledig zelfbediening. Ook is er een winkeltje met zelfbediening bij, met eigentijdse producten die gemaakt zijn door de deelnemers van de Kroonhoeve, die een verstandelijke beperking hebben. Er zijn producten als plantenbakken, etagères, (staande) voederhuisjes, nestkastjes, sleutelhangers, sfeerlichten, enzovoort. Ook zijn er regelmatig jonge konijntjes (Nederlandse Hangoor Dwerg) te koop in onze konijnenfokkerij. Na de opening was er natuurlijk een hapje en een drankje voor aanwezigen.

Hierna was er de geraniummarkt en konden de bezoekers een kijkje nemen op de Kroonhoeve. Het was er een gezellige drukte en menigeen ging dan ook met bloemen naar huis. En de koffie stond voor iedereen klaar.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX