Menu
Nieuwsoverzicht

De Hunneruiters bestaan 50 jaar

5 september 2015

161x gelezen
52

UDDEL    –    In 1965 werd de Paardensportvereniging De Hunneruiters opgericht in Uddel. Peter Boeve en oud huisarts Nooy van der Kolff, beiden inmiddels 90 jaar oud, stonden aan de wieg van De Hunneruiters.  De Hunneruiters waren in de zomermaanden druk met paardrijden en voor de wintermaanden waren de leden acteurs in een toneelstuk dat elk jaar werd opgevoerd in Het Blanke Schot. Daaruit is de huidige toneelgroep Plankenkoorst voortgekomen. Op het schaapscheerdersfeest ontbraken ze niet. Het was en is nog steeds een actieve vereniging die door het jaar heen verschillende activiteiten voor haar leden op de agenda heeft staan, zoals o.a. een bixiedag, een buitenrit of een crossles voor leden en niet leden. Er komen nog steeds nieuwe leden bij, vooral omdat men weer begonnen is met kinderrijlessen. De Hunnneruiters hebben zo’n 30 leden.

Op zaterdag 5 september hebben De Hunneruiters het 50-jarig bestaan gevierd. In de ‘bosmanegebak’ waren de festiviteiten en werden er spelletjes gedaan met de pony’s en de paarden. De kinderen die onder de toeschouwers waren mochten ook rondje maken op een pony of een paard. Er was een verloting en menigeen ging tevreden met één of meerdere prijzen huiswaarts. De publieke belangstelling was niet groot, maar het pleizer was er niet minder om.

Wilt u meer weten over De Hunneruiters, kijk op:  www.dehunneruiters.nl

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX