Menu
Nieuwsoverzicht

De herbouw van de toren is begonnen

16 juni 2017

287x gelezen
12

UDDEL    –    De toren van de Hervormde Kerk in Uddel staat in de steigers en is men begonnen met het afbreken van de bestaande toren. De steigerbuizen kunnen niet aan de toren worden vastgemaakt en worden nu met grote bakken water op hun plaats gehouden.

De luidklok is met het dakje in zijn geheel verwijderd het uurwerk is ook verwijderd.

De luidklok en het uurwerk zijn nu bij de Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij in het brabantse Asten. Daar krijgt het een grote onderhoudsbeurt, de wijzerplaten worden voorzien van nieuw bladgoud. Als over een paar maanden de nieuwe toren klaar, dan zijn de luidklok en het uurwerk weer ‘up to date’ als het weer op z’n plaats wordt gebracht.

Het zal de komende maanden stil zijn in Uddel, nu de klok niet slaat en ’s middags om 12.00 uur niet meer zegt dat het etenstijd is.

Er is bij het college van kerkrentmeesters op dit moment 86% van het benodigde bedrag binnen voor de herbouw van de toren. Hoeveel er binnen is kan men lezen op het modeltorentje dat bij de hervormde kerk staat.

Naar verwachting zal de herbouw zo’n drie maanden in beslag nemen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX