Menu
Nieuwsoverzicht

De Fonteyn door brand verwoest

27 juli 2016

4

UDDEL / MEERVELD    –   Wie vanmorgen vroeg wakker werd en naar buiten keek, zuid-oostelijke richting, kon de grote zwarte rookwolken voorbij Uddel zien drijven. Die rookwolken waren van de grote brand bij Tuincentrum De Fonteyn Outdoor Living Mall. Al snel werd duidelijk dat het om een zeer grote brand ging en het bedrijf niet meer te redden was. Men liet het dan ook gecontroleerd uitbranden. Water om te blussen werd uit het Uddelermeer gehaald. De weg, N302, werd afgesloten tussen Nieuw-Milligen en de rotonde bij het Uddelermeer, en ging rond 13.30 uur vanmiddag weer open voor het verkeer. Ook de lijndienst 104 van het streekvervoer moest een ander route kiezen.  De brand trok veel publiek, maar werd door de politie op veilige afstand gehouden. Het personeel van de Fonteyn is opgevangen in Uddel, in Het Blanke Schot. De eigenaar was door het hele gebeuren zo ontdaan dat hij de pers niet te woord kon staan. Burgemeester Berends van de gemeente Apeldoorn kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen van de brand en heeft ook met het personeel gesproken en weer ze “heel veel sterkte”.

Er zijn hier en daar nog wat smeulende resten, de brandweer heeft de boel weer ingepakt en particuliere beveiliging neemt de bewaking van het terrein over.

Over de oorzaak van de brand die vanmorgen rond half zes is ontstaan kan de brandweer nog niets zeggen.

Foto’s: brandweer Uddel

Video AS Media: brand de Fonteyn

Hart van Nederland met een bijdrage van een ‘beroemde’ inwoner van Uddel

Dronebeelden van Omroep Gelderland

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX