Menu
Nieuwsoverzicht

Data geluidssensoren nu voor iedereen beschikbaar

16 oktober 2019

UDDEL – Sinds een aantal maanden wordt op tien plekken in de gemeente Apeldoorn in het kader van ‘Smart Geluid Apeldoorn’ het geluidsniveau gemeten. Ook aan de Harderwijkerweg in Uddel hangt een sensor. Deze informatie van de sensoren is nu beschikbaar voor iedereen.

De tien sensoren hangen verspreid over de hele gemeente: drie in de dorpen en zeven in de stad. Bij plaatsing van de sensoren in de dorpen is rekening gehouden met mogelijke vliegroutes vanaf Lelystad Airport. De sensor hangt op minimaal 4,5 meter hoogte.

Uit de statistieken blijkt dat van deze 10 plekken de gemiddelde gemeten waarden van dB verreweg het laagst waren aan de Harderwijkerweg in Uddel. Ter vergelijking: het gemiddelde van afgelopen maand is aan de Zwolseweg 62,48 dB en aan de Harderwijkerweg 43,93 dB.

Doel
Doel van het project is om inzicht te krijgen of ontwikkelingen als de uitbreiding van vliegveld Lelystad, verbreding van de A1 of lagere snelheid op de A50 invloed hebben op geluidshinder in de gemeente.

Op deze website vindt u de data. Hier staat op een kaart aangegeven waar de sensoren hangen en wat ze op dit moment meten aan geluid. Ook kunt u de metingen opvragen uit een bepaalde periode.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX