Dames Prins Bernhard terecht kampioenschap veroverd in 4e klasse Oost

8 juni 2022

1350x gelezen
3

UDDEL – Afgelopen zaterdag heeft ons vrouwenteam (het vrouwenteam van Prins Bernhard, red.) het kampioenschap veroverd in de 4e klasse Oost. Waar het een aantal jaar geleden al leek te gebeuren, maar corona roet in het eten gooide, is het eindelijk gelukt!

Het was erop of eronder voor de ploeg van trainer Henk de Bruin. Met een achterstand van 1 punt op koploper ESC uit Elburg moest er gewonnen worden in een rechtstreeks duel.

Men ging voortvarend van start en met 12 minuten stond er al een 0-2 stand op het scorebord door 2x Marlou Pul. Gezien de laatste ontmoeting met ESC kon men het e.e.a. nog verwachten. De aanvalslinie van ESC werd redelijk onschadelijk gemaakt echter kon PB niet voorkomen dat het met een half uur weer gelijk stond, 2-2. Bij deze stand dus ESC weer op koers voor het kampioenschap. PB gaf niet op en kwam 4 minuten voor rust opnieuw op voorsprong. Marlou Pul werd de diepte in gestuurd en lobde de bal netjes over de uitkomende keepster van ESC heen in het lege doel. 3x Scoren in een kampioenswedstrijd…. petje af!

Na de rust een aanvallend ESC en PB werd teruggedrongen. Er ontstonden enkele hachelijke situaties voor de goalie Ineke wist haar doel schoon te houden. Tot de 83e minuut…. Een situatie op het middenveld waar een speelster van ESC en Samantha van Essen naar de bal gingen. De scheidsrechter stond echter in het midden en liep pardoes Samantha omver. De speelster van ESC schoot de bal richting doel van PB echter floot de scheidsrechter. Toen hij constateerde dat de bal in het doel verdween gaf hij uiteindelijk een doelpunt. Meiden (als ook begeleiding) over de zeik omdat er reeds gefloten was voordat de bal in het doel lag. Protesten mochten echter niet baten.  Tijd voor teleurstelling was er niet. Kopjes bij elkaar gestoken en elkaar nog één keer opgepept. Met de steun van de supporters de laatste minuten vol de aanval gezocht. Tot we ver in de blessuretijd een corner mochten nemen. Marlou gaf deze strak voor en na slecht wegwerken van ESC gaf Amber het laatste zetje…… 3 – 4!!!Wat was de ontlading groot. Speelsters/begeleiding en zelfs supporters renden het veld op. Echter moest er nog wel afgetrapt worden en je wist niet hoelang de scheidsrechter nog zou laten doorspelen. De voorsprong werd vastgehouden en zo kon de feestvreugde beginnen.

Terug in Uddel werd de ploeg groots onthaald door de rest van de vereniging en door een erehaag betrad men het complex.

Op de Facebookpagina van de dames (Prins Bernhard Dames 1) vind je nog een verslag van de dag die begon met zenuwachtig wakker worden.

PROFICIAT DAMES, JULLIE ZIJN TERECHT KAMPIOEN!

Bron: sv Prins Bernhard