Menu
Nieuwsoverzicht

Coronabesmetting in Elspeet: man maakt het ‘naar omstandigheden’ goed

10 maart 2020

238x gelezen

ELSPEET – Een man uit Elspeet is besmet met het coronavirus. De gemeente Nunspeet laat weten dat de man in thuisisolatie zit en dat hij het ‘naar omstandigheden’ goed maakt.

Volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft de man uit Elspeet een link met iemand anders in Nederland bij wie het virus eerder al werd vastgesteld.

In de Stentor laat burgemeester Breunis van de Weerd weten dat dat man voorlopig thuis blijft en verder wordt begeleid door de GGD. Het advies blijft volgens de burgemeester om de handen regelmatig te wassen met water en zeep. Verder: Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie de man contact heeft gehad. Die mensen zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het virus.

 

Beeld: Pixabay / Bron: De Stentor

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX