Menu
Nieuwsoverzicht

Compost vond weer haar weg naar de Uddelse tuinen

17 maart 2018

9

UDDEL    Het was zaterdag 17 maart weer de landelijke gratis compostdag. Ook de gemeente Apeldoorn en samenwerking met Cirulus deden hieraan mee als bedankje voor het ascheiden van het afval door de inwoners van de gemeente Apeldoorn.

De inwoners van Apeldoorn leverden in 2017 samen meer dan 21 miljoen kilo groente-, fruit en tuinafval (gft) in. Dat is gemiddeld 134 kg per persoon! Al het ingeleverde gft wordt omgezet in compost maar ook in bijvoorbeeld groene energie. Zo zorgt het scheiden van gft voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en voor lagere verwerkingskosten. Reden voor de gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel om de inwoners van Apeldoorn te bedanken tijdens de Compostdag op 17 maart.

In Uddel konden de inwoners terecht bij de gemeentewerf aan de Aardhuisweg. Daar stonden 18 pallets klaar om opgehaald te worden. En dat men er ‘dol’ op is bleek wel toen de eerste liefhebbers van de gratis compost al om negen uur aanwezig waren, terwijl men tussen 10.00 uur en 14.00 uur terecht kon op het op te halen. Het was in Apeldoorn zelfs zo druk dat men vanuit Apeldoorn naar Uddel reed om het hier op te halen. Ook in Uddel reden de auto’s af en aan en hadden de leden van muziekvereniging Juliana, die elk jaar de hand en spandiensten verrichten, geen tijd om aan de kou te denken. Een goede buurvrouw kwam met heerlijke koffie met koek voor de muzikanten.

Veel tuinen in Uddel worden zo weer voorzien van compost en weet wat daar uit groeit.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX