Menu
Nieuwsoverzicht

Column | Koe knuffelen

2 april 2024

931x gelezen

Zoals bijna iedereen al weet, kun je met koeien knuffelen op onze boerderij (deknuffelboerderij.nl). Het begon als grap, maar is de laatste jaren erg in trek.
Wij ontvangen inmiddels gasten vanuit de hele wereld om onze koeien van dichtbij te zien, aan te raken en te knuffelen.

We merken dat de basis bij de mensen ver te zoeken is, want alles komt toch uit de supermarkt vandaan..! Men heeft niet in de gaten waar dus de basis ligt.
In deze omgeving valt het nog mee, maar voor de mensen uit de stad doen we soms echt ontwikkelingswerk.

We vinden het ook fantastisch om ons nostalgische bedrijfje open te stellen. Het is klein, maar alles werkt nog en geen megabedrijf waar productie belangrijker is dan het welzijn van de dieren. Met alle respect voor de techniek op die grote bedrijven, maar handwerk en dieren werkt toch het beste.

Allerlei pluimage komt langs, van psychiaters, advocaten en diplomaten. Ook diverse BN’ers, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, vanalles loopt hier in een overall.
Ontzettend leuk en dat levert ook vaak leuke gesprekken op.

Reacties zoals:

‘We hadden niet verwacht dat ze zo groot zijn, vanuit de trein lijken ze veel kleiner.’

‘Wat zijn ze lekker warm (zo rond de 38 graden).’

Soms krijg je ook een vraag waar je van achterover valt, maar serieus bedoeld; ‘Geven de kalfjes ook al melk, of geven de jongetjes ook al melk?!’
Hilarisch soms, maar enige uitleg is best wel nodig.

Wat ons steeds opvalt, is dat de koeien het erg leuk en gezellig vinden. Het contact met de mensen en ze zijn het van jongs af aan gewend dat mensen oké zijn, want ze zijn hier allemaal geboren en opgegroeid.

Onlangs ontvingen we een groep mensen uit Singapore. Ze woonden allemaal in de stad; minstens twintig hoog en hebben de middag van hun leven gehad.
Een half jaar later kwam de rest van de familie over en zij wilden dit ook ervaren.

Het is voor ons bijna niet voor te stellen zoiets, maar dan besef je des te meer wat een ontzettende rijkdom je om je heen hebt. Wij ervaren dit als een soort van rentmeesters van de Schepper om dit met de mensen te mogen delen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX