Menu
Nieuwsoverzicht

Column burgemeester Ton Heerts: ‘Samen’

11 november 2021

510x gelezen

Onze burgemeester schrijft regelmatig een column in het huis-aan-huisblad Stedendriehoek. Die van deze week is een uitnodiging aan iedereen om op welke manier dan ook een bijdrage te leveren aan het bedwingen van de corona-epidemie. Iedere bijdrage is waardevol.

Een epidemie van ongevaccineerden. Zo wordt de coronacrisis de laatste weken ook wel genoemd. Om aan te geven dat de meeste mensen die nu in het ziekenhuis belanden geen prik hebben genomen. Dat laatste is zeker waar. Maar het is de vraag of het helpt om dat zo te noemen. Het helpt in ieder geval niet bij het overbruggen van tegenstellingen. De polarisatie tussen voor- en tegenstanders van vaccineren lijkt alleen maar groter te worden. En dat is zo jammer.
Ik ben eerlijk met u: ik zou graag zien dat iedereen zich laat vaccineren (behalve natuurlijk als dat om gezondheidsredenen niet kan). Zodat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze crisis waar we al veel te lang in zitten. En dus doen we als gemeente samen met de GGD ons best om mensen te informeren. In de hoop dat ze ervoor kiezen een prik te nemen.
Maar het uitgangspunt is altijd geweest: samen overwinnen we corona. En samen, dat betekent met iedereen. Dus ook met iedereen die een andere keuze maakt. Want ook mensen die niet kiezen voor een prik, kunnen op hun manier een bijdrage leveren aan de bestrijding van corona. Door vaak te testen. Door contacten te beperken. Door afstand te houden. Er is een behoorlijke groep bewust ongevaccineerden die dit zo doen. Omdat ze weten dat dit hoort bij hun keuze.
Tegelijkertijd zijn er ook gevaccineerden die weer handen schudden en knuffelen omdat ze denken dat alles nu weer kan. Wat niet zo is. En die vervolgens openlijk schelden op ongevaccineerden. Ook niet fijn.
Inmiddels is duidelijk dat het weer de verkeerde kant op gaat. Met de besmettingen, maar ook met het nationale humeur. Aan allebei moeten we iets doen. En daarom is mijn uitnodigende vraag aan iedereen: welke bijdrage kunt u leveren aan het terugdringen van corona? Want we hebben u nodig. Met of zonder prik.
Ton Heerts

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX