Menu
Nieuwsoverzicht

CODA en Uddel Samen: samen werken aan digitaal vaardige burgers met gratis cursusaanbod

2 februari 2022

782x gelezen

UDDEL – Internet gebruiken, mailen of zaken met de overheid online regelen. Het is niet voor iedereen eenvoudig of vanzelfsprekend. De drempel is soms hoog en kennis en vaardigheden ontbreken om online goed je weg te vinden. Naast de wekelijkse hulp die Sjoukje biedt tijdens het inloopspreekuur op donderdag (9.30 – 12.00 uur) starten CODA en Uddel Samen daarom met een cursusreeks die inwoners van Uddel helpt bij alle online zaken: van het gebruiken van een computer tot het invullen van een online formulier.

Klik & Tik en Digisterker 

De cursus Klik & Tik is voor de echte beginner, waar vragen zoals ‘hoe start ik mijn laptop op?’ en ‘hoe klik ik dingen aan?’ langskomen. De cursus Digisterker is bedoeld voor mensen die al overweg kunnen met een computer. In deze cursus leer je hoe je de digitale diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst kunt gebruiken. De cursus helpt je bij het aanvragen en gebruiken van een DigiD, aanvragen van toeslagen, het maken van een afspraak via een website, hoe je veilig kunt internetten en hoe je met persoonlijke gegevens omgaat. De Digisterker cursus wordt overdag gegeven door vrijwilligers uit Uddel die getraind zijn door CODA. Deelname aan de cursus is gratis!

Wil je deelnemen aan deze cursus? Stuur dan een mail naar Kirsten Schut (k.schut@coda-apeldoorn.nl), meld je aan op donderdagochtend of doe een briefje met je gegevens (naam, telefoonnummer of mailadres) in de brievenbus van Uddel Samen (Uttilochweg 15).

Wil je als vrijwilliger een cursus geven? Meld je dan aan bij Kirsten Schut (k.schut@coda-apeldoorn.nl).

Afbeelding: Pixabay

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX