Menu
Nieuwsoverzicht

Coba Schouten-deVries ontvangt eerste mantelzorgcompliment

11 november 2015

150x gelezen
2

UDDEL    –    Dinsdag 10 november was het de dag van de Mantelzorg. Ook in Uddel is deze dag niet onopgemerkt voorbij gegaan. ’s Avonds was er een bijeenkomst voor de mantelzorgers in de Koningin Wilhelminahof. Er waren dan ook veel mantelzorgers uit Uddel aanwezig. Er werden Mantelzorgcomplimenten uitgedeeld. Mensen die mantelzorg ontvangen konden die aanvragen voor diegene die hen mantelzorg geven. Bijna honderd procent in Uddel heeft hiervan gebruikt gemaakt.

Voor Coba Schouten-de Vries was dit een speciaal moment. Zij kreeg als eerste van de gemeente Apeldoorn het Mantelzorgcompliment uitgereikt door wethouder Paul Blokhuis. Zij ontving een VVV bon en een prachtig boeket bloemen. Coba zorgt al vanaf 1998 voor Evert, haar man. Zij moesten hun éénsgezinswoning verruilen voor een appartement in de Koningin Wilhelminahof. Coba doet naast de mantelzorg voor Evert ook nog vrijwilligerswerk. Dan gaat ze op bezoek bij ouderen in Uddel die het zeer waarderen dat er aan ze gedacht wordt. En als er hulp nodig in de directe omgeving dan staat Coba klaar om te helpen. Evert gaat twee keer in de week naar de dagopvang in de Wilhelminahof. Hij gaat daar elke keer weer met veel plezier naar toe. Stilzitten is niets voor Evert. Hij heeft prachtige kleurboeken die hij naar eigen inzicht inkleurt. Hij is nu bezig met Rembrandt.  Evert heeft ook een boek gekleurd met schilderijen van Vincent van Gogh. Hij is er trots op dat een een ‘Van Gogh’ en een ‘Rembrandt’ gemaakt heeft. Evert waardeert het zeer wat Coba allemaal voor hem doet en ook de hulp van Philadelphia niet te vergeten.

Coba is één van de vele mantelzorgers die Uddel telt. De één zorgt voor zijn vrouw de ander voor haar man en ouders voor hun kind. Ze doen het, niet om een compliment te krijgen. Ze vinden het vanzelfsprekend dat ze het doen. Het werk gebeurt vaak in stilte. Maar eens per jaar mogen ze best eens in het zonnetje gezet worden. Het is lichaamlijk en geestlijk ook zwaar werk. Dan is het voor de mantelzorgers ook fijn dat er aan hun gedacht wordt. De zorg die zij geven is dan ook ‘als een warme mantel’ voor hen die deze zorg ontvangen. Het is onmogelijk om ieder de mantelzorger is bij name te noemen. Eén naam, één man mag dan ook wel met name genoemd worden. Jacob (Jauk) van den Hoek die ook al jaren voor zijn vrouw Aaltje zorgt, maar die nu zelf zorg nodig heeft en in het ziekenhuis verblijft. Wij wensen hem, denk ook namens iedereen, van harte beterschap.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX